Убедљива победа господина Александра Вучића у Крушевцу !

Крушевац, 2 Април 2017.године – проглашење изборне победе кандидата Српске напредне странке за председника, господина Александра Вучића.

У изборној ноћи Крушевљани су прославили убедљиву победу господина Александра Вучића на одржаним изборима за председника Србије, насупрот десеторице кандидата, на којима је будућем председнику Србије недвосмислено своје поверење дало убедљивих 63,39 % Крушевљана који су дали свој глас на изборима. Прве званичне резултате суграђанима је прочитао члан Председништва Српске напредне странке господин Братислав Гашић што је било испраћено громогласним аплаузом, узвицима „Победа,победа!“ и „Бато,Бато!“ .

Велико ХВАЛА драги суграђани на указаном поверењу, на нама остаје да Ваше поверење оправдамо, а с обзиром да се успешно дружимо већ 5 година и да су резултати евидентни, Ви знате да сте указали поверење радној, напредној и поштеној Србији. Живели!

Да подсетимо изласност на изборима износила је око 55% од укупног броја бирача,а за господина Вучића гласало је око 55,1% укупног броја изашлих бирача те је освојио убедљиву победу у првом кругу.

 

17621740_1293526550763393_1572840864560940909_o17621660_1293524510763597_6038287822203550141_oCapture

Србија бира председника – гласај да Србија настави још брже, још јаче, још боље! 02.04.2017.

Поштовани суграђани, данас 02.04.2017. Србија бира свог председника.

Српска напредна странка Крушевац Вас позива на гласање, уз напомену да гласате према својој вољи и савести, уз констатацију да напредак Србије нема луксуз погрешног избора.

Позивамо Вас да својим гласом подржите најбољи избор за будућност Србије, председника Српске напредне странке господина Александра Вучића.

Нека Вам овај сажети подсетник укаже на урађено за Србију, за народ, протеклих година и направи јасну разлику при одабиру садашњег пута под кормилом господина Вучића или ДОСманлија који су својевремено харали Крушевцом а сада би да приграбе изграђен и реформисан Град, да приграбе Ваш труд зарад личних и тајкунских интереса. Нећемо им спомињати имена јер се не служимо прљавом кампањом као они и јер не желимо да нам кваре овај прелепи дан. Бавимо се од данас па надаље само лепим темама и вестима за све нас.

  • Инфраструктура – За само три године урађено је више него у претходних 40 година. Oтворили смо 138 километра ауто-пута, обновили 480 километара државних путева, изградили 360 километара локалних путева, рехабилитовали и саградили 311 мостова. Завршили смо или започели радове на обнови 360 школа, болница, домова здравља и амбуланти у 130 градова широм Србије. Само у 2016. години отворене су две најмодерније опремљене деонице, на које смо веома поносни – од Љига до Прељине (40,36 км) и од Грабовнице до Грделице (5,6 км).
  • Брига о младима – Кроз пројекте Министарства омладине и спорта и Фонда за развој младих талената, запослило се 2.569 младих, а обуку за побољшање запошљивости прошло је 11.525 младих. Реализовано је 513 омладинских волонтерских пројеката, 109 волонтерска кампова и радних акција, отворен је 41 омладински клуб и 33 теретана на отвореном. Фонд за младе таленте је од 2014. године стипендирао 8.601 ученика средњих школа и студената за студије у земљи и иностранству. Од 2014. потписано је више од 20 споразума о сарадњи са компанијама и институцијама у земљи, а 950 стипендиста учествовало у програмима обука и радионицама Фонда за младе таленте. У последње две године повећан је број стипендиста за студије у Србији са 1.000 на 1.250 а износ стипендије повећан је са 25.000 динара на 30.000 динара месечно.
  • Богатији сељак – Повели смо одлучну борбу против узурпације државног пољопривредног земљишта и тако обезбедили чак 120.000 хектара више земљишта за давање у закуп пољопривредницима, што је у буџет донело више од 24 милиона евра. Поново је дозвољен извоз говеђег меса, прерађевина од говеђег меса и млека из Србије у БиХ. Омогућен је и извоз јагњећег и говеђег меса у Кину, чиме је за српске сточаре отворено још једно ново тржиште. Усвојена је уредба о означавању пољопривредних и прехрамбених производа ознаком „српски квалитет“.
  • Економски раст – Привредни раст (БДП) је 2012. године био -3,6% а на крају 2016. износио је +2,8 одсто. Европска комисија предвиђа да ће наш привредни раст у 2017. години бити 3,5 одсто, па чак и 4 одсто, што ће грађани осетити у својим новчаницима. Значајно смо смањили дефицит и то дупло више од планираног. Влада Србије у 2016. није имала дефицит, а дефицит опште државе био је 1,5 одсто.Појачали смо фискалну дисциплину и имамо драстично већу наплату пореза и акциза. Резултат боље наплате пореза је то да јавни дуг пада брже и раније од очекиваног, и да неће прећи 73,5% БДП. Србија има стабилан курс динара и инфлацију од нешто преко 1% што доприноси стабилности цена, извесности и бољем животу грађана.
  • Међународни углед – Захваљујући избалансираној спољној политици и реформама које је спровела, Србија је драматично подигла свој углед у свету. Наш стратешки циљ је пут у Европску унију, али истовремено јачамо традиционална пријатељства са Русијом, САД, Кином, Индијом, Казахстаном, Белорусијом… Отворено је осам преговарачких поглавља са ЕУ. Након година пропадања, Србија интензивно обнавља своју војску и наоружање. Из Русије стиже шест „мигова 29“, 30 тенкова и 30 БРДМ2 возила, а из Белорусије осам „мигова 29“, два ракетна система БУК и моћни ПВП систем С300. Србија је спремна да заштити своје границе, своју децу и будућност. И поред покушаја изазивања нестабилности и отворених провокација у региону, остали смо сидро стабилности у окружењу. Штитимо и штитићемо наш народ где год се налазио, али истовремено трајно смо опредељени за мир, сарадњу и напредак.
  • Е – сервиси  – Како бисмо омогућили грађанима да брзо, лако и једноставно дођу до докумената који су им потребни, увели смо нове, савремене електронске сервисе. Грађани сада само кликом миша могу електронски да поднесу захтев за добијање грађевинске дозволе и здравствене књижице, могу да закажу преглед код лекара, али и да бесплатно, без формулара и за 15 минута, пријаве новорођенче у оквиру пројекта „Бебо, добродошла на свет“ или „Е-беба“.
  • Запошљавање и веће плате – У Србију је само у 2016. години стигло 2 милијарде евра директних инвестиција. Oтворено је више од 55 нових фабрика од кад је Александар Вучић на челу Владе Републике Србије. Захваљујући подстицајима, у 2016. години, 8.000 домаћих привредника започело је или унапредило бизнис, обезбеђена је обука за 10.000 почетника у пословању, а опрема за 400 предузећа. Са кинеским „Хестилом“ потписан је историјски уговор о преузимању смедеревске „Железаре“, који значи подизање српског БДП-а, очување производње и 5.000 радних места. До краја јуна биће отворена прва робна кућа шведског произвођача намештаја „Икеа“, у центру Београда гради се први хотел „Хилтон“, увелико расте градилиште „Београда на води“, пројекат који покреће целокупну привреду Србије… Донели смо прегршт модерних закона, на челу са Законом о раду, који олакшавају пословање и мењају привредни амбијент. Стопа незапослености пала је са 25,9 одсто на скоро 13 одсто, а циљ је да се спусти на ниво европског просека.Захваљујући успешним економским реформама, Влада је повећала минималну цену рада, са досадашњих 121 динар по сату, на 130 динара по сату, што додатно стимулише економски развој. За 9 одсто повећане су плате у приватном сектору, који је и генератор привредног раста, а два пута су повећане плате запосленима у јавном сектору (осим јавних предузећа). Значајно смо напредовали на Дуинг бизнис листи Светске банке, која описује лакоћу започињања пословања у некој држави (са 92. на 47. место). Србија је ушла међу 10 земаља са најбржим напретком и једна од пет најпривлачнијих дестинација у Европи за улагање.
  • Болнице, школе – У оквиру пројекта велике обнове здравствених и школских зграда, обновљено је или је обнова у току у 360 болница, школа, домова здравља и амбуланти широм Србије. Обновљене су школске зграде, тоалети, направљене нове фискултурне сале на које се чекало и 40 година. Наша деца, било да су у Београду, на северу, југу, истоку или западу наше државе, морају да имају једнаке услове за школовање. Србија је постала придружени члан Еуротранспланта, а на листи Европског здравственог потрошачког индекса напредoвала je зa шест места и скочила са 30. на 24. место. Иза нас су остали здравствени системи чланица ЕУ, Румуније, Бугарске, Пољске, Мађарске, Летоније, Литваније и Грчке, као и здравство Црне Горе, Малте и Кипра. Настављају се радови на новом КЦ Ниш, који добиja најсавременију клинику у овом делу Европе, a најсавременији апарати за лечење канцера набављени су за клиничке центре у Нишу, Крагујевцу и Институт за онкологију и радиологију у Београду. За две године запослено је око 3.400 медицинских радника, од чега више од 1.500 лекара, док је одобрено 4.000 специјализација. Основан је Фонд за обољења која се не могу успешно лечити у Србији, и за две године 45 пацијената је упућено у иностране здравствене установе, а одобрено је 84 захтева за дијагностику у иностранству. Набављено је 85 амбулантних возила, обновљено је 140 домова здравља, купљен је гама нож – најсавременије средство за хируршко лечење карцинома на мозгу, набављени су акцелератори, обезбеђен је епидурал за породиље.
  • Туризам – Направљена је стратегија у којој се по први пут дефинише 18 топ туристичких дестинација у Србији (великих градова, планина, бања…) и јасно назначава да ти потенцијали треба да буду искоришћени у пуном капацитету. Уведена је категорија туристичких ваучера, у износу од 5.000 динара по особи годишње, за субвенционисани одмор домаћих гостију у Србији. Влада Републике Србије издвојила је у 2015. и 2016. години 1,2 милијарде динара за 142 инфраструктурна пројекта за развој туризма, који су унапредили понуду домаћих дестинација. Захваљујући овим мерама, Србија је у 2016. години од туризма зарадила 200 милиона евра више од комшијске медитеранске државе Црне Горе, која има море. Односно, укупан приход од српског туризма у 2016. години био је рекордних 1,04 милијарде евра, а циљ нам је да зарада буде чак две милијарде евра годишње. Пре само неколико година, тачније 2014, приход Србије од туризма био је једва нешто преко 600 милиона евра.
  • Брига о пензионерима – Чак 70% пензионера данас има пензију већу него икада. Њихове пензије не само да нису смањиване, већ су и два пута повећане. За осталих 30% пензионера (који примају више од 25.000 динара), пензије су два пута повећане. Крајем децембра свим пензионерима једнократно је уплаћено по 5.000 динара. Инспекција социјалне заштите забранила је рад 110 илегалних домова за старе, од тога 68 забрана издато је од 2014. године.
  • Против криминала и корупције – Само у 2016. поднете су кривичне пријаве против 1.056 особа осумњичених за 1.611 коруптивних кривичних дела. Највећи број пријава поднет је због злоупотребе положаја одговорног лица, злоупотребе службеног положаја, проневере, злоупотреба у вези са јавним набавкама и примања и давања мита. На удару закона били су руководиоци у јавним управама и министарствима, функционери локалних самоуправа, јавних предузећа, судије, полицајци, лекари… Пресечено је више ланаца трговине наркотицима, заплењено је више од 2,7 тона наркотика, што је за тону више него у истом периоду прошле године. Због сумње да су починили кривична дела трговине наркотицима, поднете су кривичне пријаве против 5.380 људи. Отворена је нова зграда Прекршајног суда у Рашки, што је прва зграда суда коју је Србија изградила из темеља након 20 година, а у року је адаптација и реконструкција зграда правосудних органа широм Србије. Почела је и примена закона о заштити права на суђење у разумном року и о извршењу и обезбеђењу, што је довело до решавања преко 900.000 старих судских предмета.
  • Јача заштита жена – Драстично је побољшана наплата алиментације коју је суд одредио деци. Родитељ код којег је дете сада има могућност да се обрати извршитељу, који ће наћи најефикаснији начин да наплати алиментацију од дужника. Усвојили смо Закон о спречавању насиља у породици, који пооштрава казне за насилнике, обезбеђује удаљавање насилника из породице и забрану приласка жртви, али и професионално-дисциплинску одговорност за службенике који не поступају у складу са законом. Држава даје снажне импулсе женском предузетништву кроз повољније кредите Фонда за развој, али и кроз нефинансијске мере, попут стручних обука и пружања помоћи женама приликом израде бизнис планова.

Присетимо се стања затеченог у Крушевцу 2012. , присетимо се руине Града коју нам је оставила ДОС странка, присетимо се незапослености, каљавих улица, закрчених и нефункционалних раскрсница, стечаја и технолошких вишкова, присетимо се паланке зване Крушевац. Али само на кратко, да не покваримо данашњи дан. Присетимо се и сви заједно захвалимо члану Председништва Српске напредне странке господину Братиславу Гашићу, на његовој амбицији, његовом залагању и неуморном труду да од Крушевца направи индустријски центар централне Србије. Сва дела и залагање за Крушевац и Расински округ господина Гашића, најбоље је описао у једној реченици господин Вучић, на митингу СНС у Крушевцу „Други би га од блата правили!“.

Поштовани суграђани, све што је Србија урадила под кормилом Александра Вучића као премијера Републике Србије, није урађено само зарад страначких интереса, како се радило пре 2014. , већ све урађено остаје намењено свим грађанима, а у највећем броју оним грађанима који нису чланови странке. Управо ти грађани су задатак свих нас на данашњи дан, попричајмо са њима, представимо „црно на бело“ све оно што је урађено у протеклом периоду и на најкултурнији и најпријатнији начин објаснимо им зашто је Србија на правом путу, зашто мора да остане на њему и настави да се креће још брже,јаче,боље. Не наседајмо на провокације ДОСових кандидата, јер само то и имају, клевете, лажи и мржњу према господину Вучићу. Ниједан план и програм нису изнели током кампање, само речи мржње. И речи претње. Не плашимо их се, све док имамо дела иза нас.

Хајде да на најлепши могући начин поручимо остатку Србије да је реформисани и обновљени Крушевац, и цео Расински округ, снажно упориште вредне и радне Србије и да одавде долази највећа подршка чврстом и стабилном путу на коме се креће Србија.

Сва бирачка места биће отворена од 07h до 20h . Приликом гласања потребно је да имате важећу личну карту, пасош или возачку дозволу на којој је Ваша слика и ЈМБГ. Гласање је могуће и са истеклом личном картом ако уз њу понесете и потврду да је поступак добијања нове у току.

Гласајмо за радну и напредну Србију која брине искључиво за народ, гласајмо за господина Александра Вучића, заокружимо број 6. До победе!!!

Српска напредна странка Крушевац

bratislav-gasic-1399407190-49195917390604_1371895726186516_322228792340970906_o

Члан Председништва Српске напредне странке господин Братислав Гашић – број 6. за добробит Крушевца и Србије!

Драги моји суграђани, поштовани Крушевљани, грађани Царског Лазаревог града, резултати Српске напредне странке, за ове 4 године, су очигледни, што у инфраструктури, што у довођењу инвеститора и отварању нових радних места.

Видљиво је колико смо урадили за град Крушевац.

Грађани Крушевца били су укључени у сваки сегмент реализације наших планова и тако ће бити и у будуће, али зато је потребно да будемо јединствени и да дамо подршку Александру Вучићу, јер је управо он једини кандидат који може да настави да води Србију правим путем у складу са нашим слоганом „Брже,Јаче,Боље“.

Кандидати опозиције као да су заборавили да су, захваљујући њиховим тајкунским, криминалним приватизацијама, хиљаде раднике остали без посла, али грађани Крушевца нису, јер су то они исти људи који су уништавали Србију дванаест година. Богатили су се на рачун народа, уживали привилегије и распродавали све државно, а сада желе да врате Србију у прошлост само да би њима било добро.

Зато само један кандидат може да настави да води Србију добрим путем и да од ње створи модерну, уређену Европску државу достојну грађана, а то је Александар Вучић.

Само он може да нам помогне, као што је то и чинио у протекле четири године, да Крушевац остане индустријски центар Србије и да настави да се инфраструктурно развија, јер су нам у периоду њихове владавине оставили само дуговања и од Крушевца направили паланку.

Заједнички, као што смо то чинили протеклих година, можемо све.

За Крушевац, стару српску престоницу, ништа није довољно добро, ако није најбоље.

Позивам Вас, у име Српске напредне странке и своје лично име, да другог априла заокружимо број 6. Александар Вучић – за добробит Крушевца и Србије!

Ваш Братислав Бата Гашић

 

 

vucic-i-gasic

 

Конвенција Српске напредне странке у Дому културе у Александровцу 30.03.2017.

У Дому културе у Александровцу 30.03.2017. одржана је завршна конвенција и послата подршка кандидату за председника Републике Србије, господину Александру Вучићу.

Дом културе у Александровцу био је тесан да прими све оне који су дошли на завршну конвенцију и подршку председничком кандидату Александру Вучићу. Први се присутнима обратио члан повереништва СНС-а за Општину Александровац, Славиша Миљковић.

DANIJELA-KONVENCIJA-ZUPA00028911-41-34

Своје суграђане да у недељу дају подршку Александру Виучићу позвао је председник Покрета за Жупу и председник Општине Александровац, Југослав Стајковац. У недељу избор је крајње једноставан, поручио је између осталог и министар здравља Златибор Лончар, гост на конвенцији.

Једини гарант да је Србија на добром путу је Александар Вучић, због тога је у недељу пред нама једноставан задатак, а то је да му дамо подршку, рекао је потпредеседник Главног одбора СНС-а Миленко Јованов.