Redovna konferencija za medije – 28.12.2016.

Godina koja je za nama , prepoznatljiva je po intezivnim građevinskim i infrastrukturnim radovima i stvaranjem povoljnijeg privrednog ambijenta. 2016-ta godina je bila jako uspešna i obeležena realizovanim investicijama. Kruševac je  grad u koji je investirano milijardu i sedamsto miliona dinara računajući samo godinu na izmaku. Sredstva su opredeljena kako iz republičkog  tako i iz budžeta grada Kruševca. Trud i zalaganje prepoznaju naši sugrađani , a to dokazuju i rezultati u prethodnim izbornim ciklusima.  Možemo reći da je Srpska napredna stranka u Kruševcu , kako bi opravdala poverenje svojih sugrađana bez prekida vredno radila 365 dana u godni. Rezultat toga su kilometri asfaltiranih ulica , puteljaka i sokaka, što u seoskom , prigradskom a i užem gradskom jezgru. Narodski rečeno , u 2016 –oj pet puta više je asfaltirano nego u poslednjih 15 godina. Naravno da se na tome nećemo zaustaviti ,želimo da  idemo napred.

Radilo se na gasifikaciji, na revitalizaciji vodovodne mreže , rekonstrukciji vrelovodne i toplovodne , a i  elektroenergetske mreže. Sve to u cilju podizanja životnog standarda naših sugrađana . Postignuti rezultati jesu dobri, ali za Kruševac ništa nije dobro ako nije najbolje pa s tim u vezi želeo bih  da najavim  intenziviranje radova u narednoj godini.

I još dodatnih milijardu i po dinara novih investicija , ne računajući sredstva koja će biti uložena u izgradnju Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacionog kolektora koji se rekonstruiše  na teritoriji celog grada Kruševca.

Sav angažman  kadrova Srpske napredne stranke na teritoriji Rasinskog okruga su prepoznali i investitori. Otuda i povećan stepen njihovog interesovanja i dolazak u naš grad. Kao što smo govorili da nam je prioritet svako radno mesto a  to u ovoj godini koja je na izmaku i dokazujemo. Stvorili smo preduslove za otvaranje novih 4000 radnih mesta , misleći konkretno na „ Kromberg i Šubert“ . Kao i „ LIDL „ i „ NEPI“ , iako za ova dva privredna subjekta u ovom trenutku nemam  tačan podatak o koliko se radnih mesta radi.

Ali ono što sigurno znamo je da „ Trajal , Henkel, Kuper Tajer, Planet Bajk“  planiraju proširenje proizvodnih kapaciteta , što sigurno obezbeđuje nova radna mesta.

„ENKOM“ je konačno privatizovao  HI Župu, što je potencijalni izvor zapošljavanja u narednoj godini. Ova završna konferencija za novinare je prilika da najavim i konsolidaciju i proširenje Slobodne carinske zone .Naravno, ne treba naglašavati da se i tako otvara mogućnost za nova upošljavanja.

Stabilizacija privrednih subjekata koji upošljavaju veliki broj radnika , misleći u prvom redu na FAM , Trajal i Branko Perišić , je bila u fokusu  Srpske napredne stranke , koja je kao tim uz pomoć gospodina Bratislava Gašića uspela  da sačuva ove firme,  koje su na kraju krajeva, „ i podigle ovaj grad“.

Da se radilo – radilo se , da je moglo više – moglo je , ali ipak prave rezultate građani Kruševca , mogu očekivati  u 2017-oj godini.

Za kraj današnje konferencije, svim našim sugrađanima, a i svim prisutima ,   bih  poželeo srećnu i uspešnu 2017-u godinu .

Zahvaljujem se svima na saradnji , i nadam se da će naredna godina biti podjednako uspešna.