Redovna konferencija za medije – 16.11.2016.

U prostorijama Srpske napredne stranke Kruševac danas je održana redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje. Konferenciju prenosimo u integralnoj verziji.

2222

„Koristimo ovu priliku da se pohvalimo da je Srpska napredna stranka od juče pridruženi član Evropske narodne partije (EPP) najveće i najuticajnije stranačke organizacije u Evropskom parlamentu.

Srpska napredna stranka prepoznata je kao istinski nosilac ekonomskih reformi i političke stabilnosti i juče je bio veliki dan za Srpsku naprednu stranku.
Ovo je velika prilika za Srbiju, za rešavanje problema i otvorenih pitanja, kao i dodatni kanal komunikacije prema Evropskoj uniji i šire.

Osvrnućemo se na prošlonedeljno gostovanje gospodina Miroslava Aleksića, bivšeg predsednika opštine Trstenik na kruševačkoj lokalnoj televiziji u emisiji „Kafa sa poslanikom“.

Zanimljivost vezana za njegovo gostovanje je to , što je tokom cele emisije insistirao na priči o prijemu građana. Svaki građanin u opštini Trstenik zna da on to uopšte ne radi. Kao predsednik opštine Trstenik, nije želeo da poslanici Mileni Turk obezbedi čak ni prostoriju u opštinskoj upravi kako bi ona primala građane.

Izgleda da je jedini njegov posao da napada gospodina Bratislava Gašića i Srpsku naprednu stranku. Ono što građani Kruševca i Trstenika svakako prepoznaju jeste to da Srpska napredna stranka radi isključivo u interesu naroda, a takođe vide i ko je radio i brinuo o svojim ličnim interesima i interesa svoje familije.

Više puta smo govorili o slobodi medija. Srpska napredna stranka nikada nije cenzurisala medije i to neće raditi ni u budućnosti jer poštujemo sve principe demokratije. Podsetićemo Vas i da smo nedavnom izložbom Necenzurisane laži pokazali da je sloboda medija i te kako prisutna u Srbiji , jer da nije naša izložba bi bila prazna.

Sramno je da jedan narodni poslanik koji se nalazi na tom mestu i ima zadatak da radi na poboljšanju uslova života građana Srbije, razmišlja samo o svojoj ličnoj promociji. Inače, ta samopromocija je obeležila period dok je bio predsednik opštine Trstenik.

Svedoci ste, da smo prošle nedelje podsetili građane na postojanje poslaničke kancelarije u Kruševcu, kako bi mogli da zakažu sastanak i izlože svoje probleme. Građani to prepoznaju kao pozitivan korak još od ranije, prijavljivali su se za prijem kod narodnih poslanika, a samo će tako i nastaviti.

Narodni poslanici u Kruševcu, dr Vesna Rakonjac, dr Dragana Barišić i gospodin Ivan Manojlović uvek će se odazvati i pokušati da urade sve što je u njihovoj moći da pomognu u rešavanju problema svojih sugrađana.“

Redovna konferencija za medije – 02.11.2016.

 

U prostorijama Srpske napredne stranke Kruševac danas je održana redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje. Konferenciju prenosimo u integralnoj verziji.

31

„Koristimo ovu priliku da se osvrnemo na poslednju sednicu Skupštine grada, jer smatramo da su komentari takozvane opozicije krajnje neprimereni. To je za građane Kruševca bio jedan od značajnijih dana, jer se usvajao elaborat i nacrt ugovora sa nemačkim investitorom Kromberg i Šubert. Umesto da se nastavi u tom  duhu, opozija se pobrinula da pokaže svoje neznanje, neinformisanost i nepripremljenost za skupštinske rasprave. Umesto da samo jednim ZA podrži bolju, lepšu i svetliju budućnost našeg grada, potrudila se da podseti građane kako je inače radila do 2012. godine.

Građane neće zbuniti tim jeftinim trikovima, jer oni znaju koliko je za grad značajan dolazak ovakvog investitora kakav je Kromberg i Šubert posle toliko godina.

Tehnologiju kompanije koja se bavi proizvodnjom kablova za najpoznatije brendove u svetskoj autoindustriji, kao što su Audi, Mercedes i BMV, opozicija je nazivala prljavom, dok zaboravljaju da je Kruševac industrijski grad.

33

Da podsetimo gospodu sa svilenim rukavicama da je Kruševac bio četvrti industrijski grad u tadašnjoj Jugoslaviji da bi za samo 12 godina njihove vladavine pao na dno. 2012. godine koalicija u istom ovakvom sazivu je došla na vlast i krenula da sređuje stanje u Kruševcu.  Dolazimo do toga da upravo oni koji su u prošlosti bili zaslužni za uništavanje ovog grada, drže predavanje onima koji se trude da urade sve kako bi ponovo svrstali Kruševac na mapu razvijenih i uspešnih industrijskih gradova.

Jedan od najboljih primera dobre saradnje Gradske uprave u ovom sazivu sa stranim investitorima dokazuje i kompanija Henkel koja će uskoro proširiti proizvodnju na još jednu fabriku.

Ono što želimo da kažemo i podsetimo građane Kruševca je da je 2012. godine zatečeno jedno ruinirano i haotično stanje i mi i dalje radimo i radićemo na tome da spasemo sve što je u našoj moći. U to svrstavamo i giganta kao što je „14. Oktobar“, koji će uskoro preuzeti „Tatra“  i minimun 1000 ljudi vratiti na svoja radna mesta.

34

Za razliku od njih nama je svako preduzeće i svako radno mesto važno i nećemo praviti razliku već ćemo pokušavati da nađemo najbolja moguća rešenja. Nastaviće se i sa infrastrukturnim radovima, iako neki to nazivaju samo šminkanjem Grada, mi to vidimo kao jedan od preduslova za dovođenje novih investitora i poboljšanje uslova života naših sugrađana.“

 

Hvala.