Obeležen Svetski dan srca

Zdrav život, zdravo srce, naziv je akcije koju je povodom Svestkog dana srca, organizovao Savet za sport i omladinu kruševačkog odbora Srpske napredne stranke.

12

Prema podacima Ministarstva zdravlja, odnos žena i muškaraca s bolestima srca i krvnih sudova sada iznosi 30 prema 70 odsto. Akcija Saveta za sport Srpske napredne stranke kojom se podržava Svetski dan srca, je dokaz da kruševački naprednjaci žele da u svim segmentima društvenog života poboljšaju standard života svih građana. Takođe sportski aktivni članovi stranke poslali su poruku u duhu latinske poslovice, u zdravom telu, zdrav duh!

8

Podaci su alarmantni, od bolesti srca i krvnih sudova u Srbiji umire više ljudi nego od svih drugih oboljenja zajedno. Do pre dve decenije žene su retko bolovale od kardiovaskularnih bolesti, ali se poslednjih godina i po tome približavaju muškarcima. Zato i ne čudi broj žena koji se odazvao ovoj akciji i uzeo učešće u zumbi.

13

Do kraja hepeninga, pored vežbi kikaerobika, aktivisti SNS i građani koji su bili u šetnji na Bagdali, trčali su zajedno sa atletičarima maratoncima, vežbali na spravama. Mnogi iskorstili priliku da izmere krvni pritisak nakon vežbanja.

Redovna konferencija za medije (28.9.2016.)

U prostorijama Srpske napredne stranke Kruševac danas je održana redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorio Zoran Tomić, član saveta za informisanje SNS Kruševac.

Kompletnu konferenciju prenosimo u integralnoj verziji.

„U proteklom periodu bili smo fokusirani na stvaranje projekata koji će za cilj imati podizanje životnog standarda svih građana našeg grada.  Naime mnogo puta smo i mi iznosili podatak da zbog inertnosti prošle vlasti kompleks od 40 hektara u širem centru grada stoji neiskorišćen. Naravno govorimo o lokaciji Stari aerodrom.

Na poslednjem zasedanju Skupštine potvrđeno je da se otuđuje deo gradskog građevinskog neizgrađenog zemljišta na lokaciji stari aerodrom gde je po regulacionom planu predviđeno da se grade poslovno stambeni objekti. Na licitaciji je učestvovalo 8 ponuđača. Za katastarsku parcelu 2635/70 grad Kruševac prihodovao je 105 miliona dinara, a za k.p. 2635/17 NEPI investicioni fond izdvojio je u gradski budžet 293 miliona. Oni imaju više od tridesetak šoping centara u širem regionu: u Rumuniji, Bugarskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, a od nedavno i u Srbiji. Koliko je to ozbiljna firma govori i činjenica da je kragujevačka Plaza od skora njihovo vlasništvo.

Građevinsko zemljište nadomak stadiona Karađorđe u Novom Sadu ta firma je platila 3 milijarde dinara. Otuda ne čudi da je za 2,7 hektara izdvojila 293 miliona dinara. Kada je reč o parceli 2635/70, tj. investitoru kompaniji LIDL Srbija, u našoj javnosti gotovo da se sve zna, to je već odavno najavljeno, i možemo reći da će u toku naredne dve godine taj objekat biti otvoren.

14522424_10154573292874233_1134241323_o

Mnogi su nas kritikovali da pompezno najavljujemo nemačku investiciju, ali kada smo rekli da se radi o firmi Šubert – Kromberg i da će blizu 3.000 radnika naći posao u ovoj kompaniji i od sopstvenog rada izdržavati svoje porodice, utihnuli su. To je sasvim sigurno rezultat permanentnog angažovanja čelnika Srpske napredne stranke u Kruševcu, a u prvom redu gospodina Bratislava Gašića.

Protekla nedelja u našem gradu sasvim sigurno bila je u znaku „Evropske nedelje mobilnosti“. Grad Kruševac je uzeo učešće po drugi put u ovoj akciji i vrlo se visoko kotira u krugu od 2403 grada širom Evrope, koji su deo pomenutog projekta. Afirmacija zaštite životne sredine, obnovljivih izvora energije, smanjenje emisije štetnih gasova prouzrokovanih saobraćajem motornih vozila deo su kampanje ovog evropskog projekta. Svi su se uključili. I mališani predškolske ustanove, osnovci, srednjoškolci, kulturne ustanove…

Sve to predstavlja konkretnu poruku da Kruševac kao deo Srbije jasno stoji na Evropskom putu. Ovom prilikom bih se zahvalio vama novinarima jer ste ovaj evropski projekat propratili i dali mu adekvatno mesto u vašim programima, odnosno vašim štampanim medijima. To jasno pokazuje sinergiju lokalne samouprave i vas medijskih radnika.

Za sam kraj konferencije, na kratko bi se osvrnuli na našu izložbu, koju ste, nadam se, posetili i da Vam se dopada.

Jer nazovi slobodni mediji, nezavisni politički analitičari u svojim „afirmativnim“ tekstovima ne mogu da sakriju nervozu zbog izložbe. Ti tzv. nezavisni i nekim čudnim centrima moći naklonjeni mediji daju sebi slobodu da se pozivaju na raznorazne reministencije, „tvitove“, fejsbuk statuse, čak su spremni i da na osnovu tih i takvih „statusa“ organizuju i celovečernje emisije. Valjda im je cilj da pokažu da izložba „Necenzurisane laži“ treba da bude obnovljena, dopunjena i da se seli iz grada u grad. Mnogi, anonimni, koji bi želeli da budu novinari, kao da im je krivo što nisu na panoima izložbe. Kod nas je za razliku od njih sloboda izražavanja na prvom mestu, slobodno iznošenje političkog stava, naročito ukoliko taj stav podrazumeva i rešenje za konkretan problem spremni smo da ga podržamo.“

Izložba „Necenzurisane laži“ u Kruševcu

U Kruševačkom pozorištu otvorena je izložba „Necenzurisane laži“ koju je priredila Služba za informisanje Srpske napredne stranke i u okviru koje je prikazano više od dve i po hiljade tekstova u kojima se vređa i omalovažava sadašnja vlast, premijer Aleksandra Vučić, njegovi saradnici i politički potezi.

DSC_4691

Otvaranju izložbe pored brojnih građana Rasinskog okruga, prisustvovali su članovi Predsedništva i Izvršnog odbora SNS-a i ministri u Vladi Republike Srbije, a prvu reč prilikom otvaranja imao je član Predsedništva stranke Bratislav Gašić. O tome da li u Srbiji ima slobode u medijima i koliko je ima, da li se sloboda govora ili govor mržnje kažnjava ili se finasira, šta je to u stvari cenzura govorio je politički analitičar doktor Dejan Vuk Stanković.

DSC_4733

„Naša politika nije i nikada neće biti govor mržnje“, poručio je potpredsednik Glavnog odbora stranke Marko Đurić.

DSC_4748

Izložba će biti otvorena do 17. oktobra, svakoga dana u periodu od 9 do 21 sat.DSC_4743

DSC_4751

DSC_4750

DSC_4749

DSC_4747

DSC_4746

DSC_4745

DSC_4744

DSC_4742

DSC_4739

DSC_4736

DSC_4735

DSC_4734

DSC_4729

DSC_4726

DSC_4725

DSC_4722

DSC_4703

DSC_4699

DSC_4695

DSC_4691

DSC_4690

Podela najnovijeg broja informatora

U subotu, 3. septembra 2016. godine, aktivisti Srpske napredne stranke Kruševac podelili su najnoviji broj informatora i razgovarali sa dragim sugrađanima.

45

Pogledajte na fotografijama kako je protekla akcija.

50

48

47

46