Redovna konferencija za medije – 20.7.2016.

Aktivnosti Srpske napredne stranke se nastavljaju po ustaljenom i redovnom planu, a o tome vas redovno i informišemo. Puno se radilo, a napomenuću, i dalje se radi na infrastrukturi, na primer  Balšićeva ulica koja nije 40 i više godina, Damjana Maksića i druge, rekonstruisani su bazeni. Zlonamerni sve ovo komentarišu kao da su to redovna održavanja, no u njihovo vreme ni deseti deo nije rađen, a novac je u svakom slučaju potrošen, oni znaju gde.

U toku je i realizacija projekta koji će doneti nova radna mesta. Znamo da su ljudi nestrpljivi, a pojedini mediji to koriste kako bi napore Srpske napredne stranke stavili u zapećak i nove investicije predstavili kao nešto što neće ni biti realizovano. Na njihovu žalost, a našu radost i sreću, moramo da kažemo da to neće biti tako. Srpska napredna stranka je volju građana uvek stavljala ispred ličnog interesa, ono što je potrebno je samo malo strpljenja, jer pak složićete se, da ono što je zatečeno kada smo došli na vlast nije ni blizu ovoga danas, a na dalje biće još bolje.

Srpska napredna stranka nikada nije radila na kontroli i cenzuri medija, što najbolje pokazuje izložba „Necenzurisane laži“ koja je 18. jula otvorena u beogradskoj Galeriji „Progres“, a koju je pripremila Služba za informisanje SNS.

Na izložbi su pokazani u medijima objavljeni brojni primeri ne samo negativnog pisanja o Aleksandru Vučiću i SNS, već i more najgnusnijih optužbi, najmonstruoznijih laži, vređanja Vučića, čak i njegove porodice, i svi oni svedoče o tome da u Srbiji ne samo da nema cenzure, već da je sloboda izražavanja znatno veća nego u brojnim zapadnoevropskim državama, a neuporedivo veća nego u vreme vladavine Demokratske stranke.

Od jeseni ovu izložbu očekujemo da vidimo i u našem gradu, kako bi Kruševljani imali priliku da sami procene da li u Srbiji ima ili nema cenzure.

Redovna konferencija za medije – 13.7.2016.

Na redovnoj konferenciji za novinare Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kruševcu, između ostalog bilo je reči o novoizabranom gradskom rukovodstvu koje će, prema rečima člana Saveta za informisanje ove stranke Jovane Dunjić, timskim radom i u narednom periodu raditi na poboljšanju uslova života građana.

Konferenciju prenosimo u integralnoj verziji.

13669211_1723379681244072_2687664734455297127_n

„Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani, dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare ispred Srpske napredne stranke Gradskog odbora Kruševac.

Nismo se oglašavali u proteklom periodu, jer smo smatrali da je bolje izaći u javnost sa konkretnim zaključcima.

Sada smo u situaciji da vam saopštimo da smo krenuli u reforme kao što smo najavljivali i pre izbora. Znate i svedoci ste novog sastava Gradskog veća koje čine stručnjaci u svojim oblastima i pravi profesionalci. Naravno, svi oni žele dobro građanima i gradu, tako da će poslove Gradskih većnika u naredne četiri godine obavljati potpuno volonterski, a ta sredstva biće usmerena tamo gde su najpotrebnija. To je nezapamćeno u Srbiji od uvođenja višestranačja. Ušteda gradskog budžeta je 10 miliona na godišnjem nivou. Možemo da kažemo da je Kruševac jedini grad koji ima Gradsko veće, sastavljeno i od stranačkih i vanstranačkih imena. Visoka svest koja odlikuje novoizabrane većnike, ogleda se upravo kroz njihovo angažovanje bez ikakve naknade. Naglasila bih da to što su se odrekli primanja ne znači da neće raditi, naprotiv, radiće mnogo više i kvalitetnije na ostvarenju visoko postavljenih ciljeva kroz podizanje standarda života građana. Gradska Vlada imaće 9 resora za koje će oni biti zaduženi.

13669702_1723379651244075_9132103785651216051_n

Gradonačelnik Dragi Nestorović, kako je i sam u više navrata rekao, do sada je radio i radiće pod sloganom: „Za Kruševac ništa nije dovoljno dobro ako nije najbolje.“ Činjenica da je on prvi gradonačelnik koji je reizabran govori koliko građani imaju poverenja u Srpsku naprednu stranku čiji je on predstavnik. Vesna Lazarević, njegova zamenica, dokazala se u svom poslu, a naš je stav da će upotpuniti svojim angažovanjem timski rad nove Gradske uprave.

Srpska napredna stranka je i do sada marljivo radila na poboljšanju uslova života građana Kruševca i Srbije, pa tako će biti i u narednom periodu. Jedan od prioriteta je podizanje standarda privrednog ambijenta, a to je dolazak inostranih investitora. Nemački partner je tako reći već u našem gradu. Očekuje se da u prvom mahu u fabrici bude uposleno 2.500 radnika, a u narednoj godini još 1.500. Takođe, najavljeno je proširenje proizvodnog kapaciteta i u Kuperu, Trajalu, FAM-u… a to je dokaz da Srpska napredna stranka permanentno radi na reformisanju društva i pre svega privlačenju investitora.

13627139_1723379614577412_4422303295373385196_n

Kruševac je jedan od četiri grada u fokusu i velika verovatnoća postoji da za razvoj kulture i oporavak kulturnih ustanova kruševački budžet bude bogatiji za 75 miliona dinara. Veliku podršku kulturni poslenici našeg grada imali su u Bratislavu Gašiću koji se, još dok je bio ministar odbrane, zalagao da Kruševac i u sferi kulture ima mesto koje mu pripada.“