Bratislav Gašić obišao klizište u Velikoj Kruševici

Potpredsednik srpske napredne starnke Bratislav Gašić i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović sa saradnicima obišao je klizište u Velikoj Kruševici i ulicu Stanislava Biničkog (Vladete Stankovića) u Kruševcu.

32

Tema razgovora sa meštanima u Velikoj Kruševici bilo je saniranje klizišta i iznalaženje mogućnosti za asfaltiranje jednog dela puta. Po rečima članova Saveta mesne zajednice, Programom razvoja je utvrđeno da se asfaltira jedna deonica puta (oko 800 m), tako da se do kraja godine očekuje realizacija projekta.

31

Projekat za sanaciju klizišta je urađen, potrebno je izvršiti i dodatna geostatička ispitivanja, kako bi se ovaj problem trajno rešio, jer ugrožava i okolne stambene objekte.

22

* * * * *

Obilaskom ulice Stanislava Biničkog (nekadašnja Vladete Stankovića) sagledao se kompletan problem naših sugrađana u ovom delu grada.

23

U toku je završetak izrade projekta za asfaltiranje ove ulice i do kraja septembra meseca biće završeni radovi, a istovremeno saniraće se trotoari i kolovoz u ulici Lominoj (nekadašnja Stojana Miloševića).

21

Još jedna donacija Opštoj bolnici Kruševac

Opštoj bolnici Kruševac – Ginekološkom odeljenju danas je stigla vredna donacija od bračnog para Miladinović (Dragan i Dragica), koji žive i rade u Švajcarskoj. Uručenju donacije prisustvovao je potpredsednik srpske napredne stranke Bratislav Gašić i gradonačelnik Dragi Nestorović sa saradnicima.

12

Prema rečima dr Dejane Milojević, radi se o donaciji 4 kreveta (ginekološkom krevetu, krevetu za preglede, transportnom krevetu i bolničkom krevetu), 4 ginekološke lampe (koje se mogu koristiti za manje ginekološko-hirurške intervencije), 1 velika lampa za porođajnu salu, kao i većem broju aparata za merenje krvnog pritiska.

11

Porodica Miladinović je istakla da im humanitarni rad pričinjava ogromno zadovoljstvo, jer tim donacijama u mnogome poboljšavaju uslove za rad lekara i medicinskog osoblja, kao i tretman pacijenata.

13

Uređeno dvorište Doma za decu “Jefimija“

Donacijom Miomira Božilovića, predsednika Saveta za komunalne delatnosti Srpske napredne stranke, uređeno je dvorište Doma za decu „Jefimija“, gde su prefarbane klackalice i ljuljaške, a takođe je postavljen i novi koš na igralištu.

1

3

4

5

2

 

Štand i performans aktivista u centru grada

Aktivisti Srpske napredne stranke Kruševac sinoć su imali štand u centru grada gde su delili reklamni materijal, a takođe izveli i jedan performans.

5

2 3

6

1

4

Ponovo pomoć sportisti

Kruševački maratonac, Nenad Živković dobio je danas značajnu pomoć i nagradu za svoj trud na putu ka postizanju norme za Olimpijske igre, koje se održavaju u avgustu ove godine u Brazilu. Na inicijativu Saveta za sport Srpske napredne stranke popularni Neša maratonac dobio je od kompanije JAT Apartmani nedelju dana priprema na Kopaoniku u terminu koji sam odabere.

20160418_094040

Gostujući u jutarnjem programu televizije Plus, Živkoviću su vaučer za pripreme predali zamenica direktora JAT Apartmana, Ivana Lazić, i sekretar Saveta za sport, Vladimir Petrović.

20160418_093731

„Kopaonik već dugi niz godina važi za bazu priprema naših najuspešnijih sportista i sportistkinja pred velike izazove i takmičenja. U našim apartmanima boravili su Amela Terzić, Emir Bekrić, Olivera Jevtić i mnogi drugi vrhunski sportisti. Nadamo se da će planinski vazduh i prirodni uslovi Kopaonika pomoći i našem kruševačkom maratoncu na putu ka Riu i Olimpijadi.“ izjavila je tom prilikom zamenica direktora JAT apartmana.

„Savet za sport često sprovodi ovakve i slične akcije, i drago nam je da pomognemo našim sportistima kada god smo u prilici. Ovo je već osma naša akcija ove godine, i ja kao profesor vižičkog vaspitanja znam koliko su sportske aktivnosti bitne za razvoj dece i profesionalnih sportista. Nenad će dobiti vrhunske uslove na Kopaoniku i nadamo se još boljim njegovim rezultatima,“ rekao je Vladimir Petrović ispred Saveta za sport.

20160418_093739

“Zadovoljan sam svojim rezultatima ove godine, ali znam da mogu i moram bolje. Zahvalan sam Savetu za sport i JAT apartmanima na podršci, a pripreme na Kopaoniku planiram posle maratona u Skoplju”, rekao je maratonac Nenad Živković.

20160418_094043

Nenad Živković, član ARK Maratonac iz Kruševca, nedavno je na prvom kruševačkom polumaratonu završio treći, a zbog vrućine i teških uslova odustao je na Beogradskom maratonu. Sledeći maraton trčaće osmog maja u Skoplju.

20160418_093420