Savet za sport pomogao maratoncu Živkoviću

Kruševački maratonac Nenad Živković danas je u svom domu dočekao članove Saveta za sport Srpske napredne stranke, koji su mu tom prilikom uručili mali vid podrške, ličnu donaciju članova Saveta, kao pomoć za predstojeće maratonske trke u Beogradu i Pragu.

20160331_100412

Popularnog Nešu maratonca posetili su potpredsednik Saveta za sport, Miljko Đokić, sekretar Vladimir Petrović, i Sanja Marić iz  Saveta za informisanje.

20160331_100448

„Zahvalio bih se Srpskoj naprednoj stranci i Savetu za sport, posebno Zoranu Simoviću i Miljku Đokiću,  na podršci i pomoći u teškim trenucima kada je ona sportistima neophodna. Prija mi podrška Kruševljana koji me prepoznaju kao Nešu maratonca. U Beogradu trčim poslednju proveru, dok u Pragu napadam normu za Olimpijadu“, rekao je Živković.

20160331_100751

„Savet za sport Srpske napredne stranke redovno sprovodi akcije prikupljanja novčane pomoći za materijalno ugrožene sportiste iz Kruševca koji ostvaruju odlične sportske rezultate. Ovo je naša šesta akcija ovog tipa, pomoć sakupljamo volonterski, nastavićemo u istom ritmu“, izjavio je sekretar Saveta za sport, Vladimir Petrović.

Prikupljena novčana sredstva Nenadu će biti  dovoljna za učešće na maratonskim trkama 16. aprila i 7. maja u Beogradu i Pragu, kao i za kupovinu sportske opreme.

Živković, inače član ARK Maratonac iz Kruševca, nedavno je završio treći na prvom međunarodnom kruševačkom maratonu. Najveći uspeh u karijeri mu je mesto vicešampiona Srbije u disciplini maraton.

Redovna konferencija za medije – 30.03.2016. (VIDEO)

Danas je u prostorijama Srpske napredne stranke Kruševac održana redovna konferencija za medije Gradskog odbora ove stranke. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje GO SNS Kruševac.

2

Dunjićeva je istakla da stranka nastavlja brigu o građanima, trudeći se da uradi sve što je u njenoj moći za poboljšanje uslova života građana.

Ona je ovom prilikom predstavila i stranačke novine ‘Novo lice Kruševca’, gde su na 100 strana predstavljene fotografije pre i posle mnogih investicija koje su rađene u prethodne četiri godine.

Kompletan tok konferencije za medije pogledajte u video zapisu.

Potpredsednik SNS Bratislav Gašić obišao radove na više lokacija

Bratislav Gašić, potpredsednik Srpske napredne stranke sa saradnicima, danas je u pratnji Dragija Nestorovića, gradonačelnika Kruševca sa saradnicima, obišao nekoliko sela i mesnih zajednica gde su radovi započeti prošlog vikenda, odnosno završeni čitavi projekti.

zabare5

Pođimo redom. Mala Vrbnica igralište, druga faza radova, što uključuje ogradu oko terena i dodatni mobilijar. Trebotin zaseok Stojkovići, 350 metara  i ulica Badžići u dužini 100 metara, dobili asfalt dok u Žabaru rešiće se problem brda u dužini 66 metara.

zabare4

Tekije su sledeća destinacija, u kojoj su Gašić i Nestorović sa saradnicima obišli seosku školu i vrtić. Tom prilikom su se zainteresovali za aktuelne probleme i moguće predloge rešenja koji su potekli od meštana.

kupci4

U Velikim Kupcima, otvorena je policijska ispostava i na taj način se aktuelizovala priča o ovom nekada opštinskom mestu. Tom svečanom činu prisustvovao je M. Petrović načelnik PU Kruševac.

kupci1

– Ovo je divan primer saradnje lokalnog stanovništva i Gradske uprave na realizaciji zajedničkih projekata u opštem interesu-naglasio je Gašić u svom obraćanju okupljenim građanima. Priređen je i prigodan kulturno-umetnički program.

kupci6

Prošlog vikenda u selu Štitare započeti su radovi na izgradnji igrališta za male sportove. Ove nedelje Bratislav Gašić i Dragi Nestorović obišli su radove i gradilište kako bi se uverili da li su i koliko odmakli radovi.

majdevo1

U Majdevu su obišli radove na novoj crkvi koja poprima nove obrise i celom kraju daje na lepoti i značaju. Put do svetinje biće asfaltiran a radove će izvoditi Kruševac-put A.D.

celije1

Dom kulture u selu Ćelije biće rekonstruisan i u narednom periodu po ustaljenoj šemi prioriteta radiće se u ovom selu.

bolnica2

Na kraju obilaska došlo se i do Opšte bolnice u Kruševcu, gde uskoro počinju radovi na zameni stolarije i rekonstrukciji Internog bloka.

bolnica3

Kako je Gašić u izjavi za medije napomenuo da je to lična donacija Aleksandra Vučića i njegova, i da će se interesovati brzinom izvođenja i kvalitetom radova. Takođe, doniraće i uređaje za dijagnostikovanje, ne samo za Interni blok, već i za druga odeljenja Opšte bolnice.

bolnica1

Dr Jotić se zahvalila i naglasila da je Bratislav Gašić veliki donator i da niko od kako ona radi, a radi 35 godina, nije donirao i neje vodio računa o Opštoj bolnici kao on.

Održan Prvi kruševački polumaraton

U organizaciji atletsko-rekreativnog kluba Maratonac i pod pokroviteljstvom grada Kruševca, u nedelju 27. marta održan je prvi kruševački međunarodni polumaraton. Takmičari  su trčali četiri kruga gradskim ulicama, dok je u nadmetanju  rekreativaca trčan jedan krug, dužine oko pet kilometara. Učešće u sprovođenju događaja uzeo je i Savet za sport Srpske napredne stranke, kao i oko 100 volontera.

4

Učesnici trke krenuli su iz centra grada oko 11 časova, ukupna dužina kruga iznosila je 5.275 metara, a takmičari su njime prošli četiri puta. Ulice obuhvaćene trasom bile su zatvorene za saobraćaj do 14 časova kada je trka završena i pobednici su proglašeni.

5

U konkurenciji od oko 400 takmičara iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, pobedu u konkurenciji muškaraca odneo je atletičar beogradskog Partizana, Siniša Radivojević, Nenad Milosavljević bio je drugi, dok je treće mesto zauzeo Nenad Živković, član Saveta za sport Srpske napredne stranke. U konkurenciji dama pobedila je srpska olimpijska maratonka, Ana Subotić, iz atletskog kluba Surčin.

9

Savet za sport Srpske napredne stranke sproveo je i akciju prikupljanja sredstava za mlade sportiste kojima je pomoć neophodna, a među posetiocima štanda  bili su i sportski komentator RTS-a, Radoslav Simić, strongmen Ervin Katona, i poznati glumac Zoran Ćosić.

31

Tribina povodom Nacionalnog meseca borbe protiv raka sutra u Domu sindikata

Gradski odbor Srpske napredne stranke Kruševac organizuje Tribinu povodom Nacionalnog meseca borbe protiv raka.

srbija-protiv-raka2-520x245

Tribina će se održati u nedelju, 27. marta, u sali Doma sindikata, sa početkom u 18 časova.

Tribinu realizuje Savet za zdravstvo Gradskog odbora Srpske napredne stranke Kruševac.