Gašić uručio ključeve porodici Dogandžić iz Kruševca

KRUŠEVAC – Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Bratislav Gašić uručio je danas ključeve novoizgrađene kuće porodici Dogandžić Košić iz Kruševca, koja je do sada živela u veoma teškim uslovima.

„Pre dva meseca, obećali smo da ćemo ovoj porodici obezbediti mnogo bolje uslove za život“, rekao je Gašić novinarima navodeći da su sredstva za izgradnju kuće u kruševačkom naselju Bare, obezbedili članovi Srpske napredne stranke. Nakon emitovanja priloga na televiziji o teškom životu članova ovog domaćinstva, Gašić je najpre obišao porodicu Dogandžić i obećao novi dom do 1. novembra.

„Uspeli smo da privedemo kraju ovaj posao. Hvala svim članovima SNS. Na ovaj način, mi pokazujemo koliko smo različiti od onih koji su vodili zemlju do 2012.godine i mislili samo kako da uzmu od naroda. Za razliku od njih, mi pokazujemo da smo uvek uz svoj narod“, rekao je Gašić.

dogandzic

Prema njegovim rečima, naprednjaci će nastaviti da pomažu ugroženim porodicama, najavljujući da će 3.novembra porodici iz Majdanpeka, uručiti ključeve novog stana. „Posle toga, idemo u Loznicu da pomognemo još jednoj porodici koja teško živi“, najavio je potpredsednik SNS. Inače, tročlana porodica Dogandžić iz Kruševca imala je privremeni smeštaj u Domu za decu bez roditeljskog staranja „Jefimija“, odnosno u Gerontološkom centru. Porodica Dogandžić Kosić je živela od 8.000 dinara socijalne pomoći.

Useljenju ove porodice u novi dom, prisustvovao je gradonačelnik grada Kruševca Dragi Nestorović, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Kruševac Nenad Andrić, kao i veliki broj građana

Pogledajte izjavu koju je ovim povodom potpredsednik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić dao Tanjugu.

Unija žena SNS u Kruševcu!

Žene u Srbiji su rešile da se bore i izbore za svoje pozicije u društvu a dokaz za to su i “Unije žena “ Srpske napredne stranke, koje polako počinju da se formiraju u svim gradovima i opštinama. Tako je bilo i u četvrtak u sedištu naprednjaka u Kruševcu. Oformljena je Unija žena. Predsedavala je dr Dragana Barišić, narodni poslanik SNS i podpredsednik Gradskog odbora SNS u Kruševcu.

image-3574e463184ac7ce69f0016023aa17e19b9fa61ec87306936382885e014a02f0-V-2

Zadatak žena Unije je da se izbore za bolji život u sredini u kojoj žive , da brinu o deci, mladima , starima, da se bave humanitarnim radom i da organizuju razne kreativne radionice. “Unija žena“ Kruševac je na simboličan način podsetila koliko je uloga žene u porodici i društvu važna organizujući sjajan sastanak.

Dr Dragana Barišić,  je na početku sastanka Unije žena,  ponovila da je najvažnije osnažiti žene ekonomski, medijski i politički. Kada je reč o političkom osnaživanju , Unije su jedan od načina a u njihov rad se mogu uključiti sve žene koje to žele. Takođe  je rekla da Vlada Republike Srbije daje podršku projektima za osnaživanje žena, i  Evropska unija je, kako je rekla, prepoznala da žena u Srbiji kada je reč o političkom angažovanju nije dovoljno osnažena. Ona je naglasila i da u lokalnim sredinama nema žena na pozicijama odlučivanja, a da bi se našle tu , moraju biti politički osnažene. “Ja ću kao poslanik pružiti punu podršku afirmaciji žena , neka sve žene imaju jednake mogućnosti, neka budu ravnopravne i neka im se omogući da rade posao koji vole“, rekla je dr Dragana Barišić, narodni poslanik SNS i podpredsednik Gradskog odbora SNS u Kruševcu .

REDOVNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – 28. OKTOBAR 2015. (VIDEO)

Govori: Aleksandar Jovanović, član saveta za informisanje

Osnovana 2008. godine kao politička organizacija jasnog demokratskog opredeljenja, čiji je cilj sprovođenje državotvorne politike, zaštita vitalnih nacionalnih interesa, unapređenje ljudskih prava, realan i ubrzan ekonomski razvoj, Srpska napredna stranka već 7 godina predano radi i radiće na omogućavanju stabilnog, bogatijeg i bezbednijeg života u Srbiji. Kao što je već poznato, Kruševac je bio među prvim gradovima Srbije koji je počeo sa radom.

Proslava sedmog rođendana stranke održana je u restoranu Rubin, i za razliku od proslava prethodnih vlasti, protekla je skromno i svečano. Skupu su pored članova stranke i simpatizera, prisustvovali i brojni gosti i koalicioni partneri. Poziv su dobili i politički neistomišljenici, pripadnici opozicije, kao i oni koji su politički neopredeljeni jer Srpska napredna stranka razvija demokratiju kao osnov društvenog i državnog uređenja.

Građanima su se obratili ministar odbrane Republike Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke, Bratislav Gašić i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke, Nenad Andrić.

U pozdravnom obraćanju svojim sugrađanima, potpredsednik Srpske napredne stranke, Bratislav Gašić, je čestitao rođendan svim naprednjacima, podsetio na teške početke i zahvalio se narodu na podršci i na ukazanom poverenju, najvećem od osnivanja pa do danas. Srpska napredna stranka neprestano radi na tome da Kruševac, grad koji je bio sistematski uništavan više od jedne decenije od strane prethodnih vlasti, povrati ugled privrednog centra i da radnici počnu da rade. Svim snagama se borimo da oživimo preduzeća i povećamo broj investicija.

Nenad Andrić , predsednik Gradskog odbora, istakao je da će Srpska napredna stranka dočekati spremna sve izazove političkog života i da Srpska napredna stranka svakodnevno deluje na terenu i radiće i u buduće.

Sa ponosom želim da vas obavestim da je u ime ministra odbrane Republike Srbije, Bratislava Gašića, komandant Garnizona Kruševac, potpukovnik Sreten Zafirović, uručio poklon bodež, ratnom vojnom invalidu Zoranu Gašiću iz Tekija, koji je ranjen vršeći dužnost stražara na stražarskom mestu na ostrvu Mljet u Republici Hrvatskoj. Zoran Gašić se zahvalio za nesebičnu brigu za njegovo zdravlje.

Srpska napredna stranka je uz prisustvo velikog broja prijatelja, stranačkih i koalicionih partnera u utorak, 27. oktobra obeležila svoju krsnu slavu – Sveta Petku u prostorijama stranke. Kolačar je ove godine bio gospodin Dragoslav Milutinović, delegat Mesnog odbora Gornji Stepoš, a kolačarstvo za sledeću godinu je preuzeo predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke, Nenad Andrić.

U teškim vremenima naš narod je održavala vera. Srpska napredna stranka čuva duh Svetosavlja, neguje svoju kulturu i sa ponosom održava srpsku tradiciju. Moramo svakog dana da zaslužujemo milost Svete Petke za spasenje cele Srbije. Dužnost nam je da grad Kruševac vodimo napred i da se svi građani osete ponosnim što pripadaju ovom narodu i zemlji. Zajedno ćemo se boriti za bolje sutra.

Želja i obaveza Srpske napredne stranke je da oživimo zdravstvo i prosvetu, zadržimo mlade i talente jer smo dužni svojoj deci. Jedan od glavnih ciljeva Srpske napredne stranke je stvaranje države socijalne pravde u kojoj će svako imati jednake mogućnosti za dostizanjem željenog kvaliteta života i lične sreće, i koja će deci, licima sa posebnim potrebama, penzionerima i socijalno ugroženim građanima obezbediti uslove za normalan život. Budućnost sveta, pa i našeg grada počiva na mladim ljudima i mi ih ne smemo izneveriti. Srpska napredna stranka predano radi na tome da mladi ostanu u svom gradu, dobiju šansu da rade i unapređuju sebe, kako bismo zajedno stvarali bolji život u Kruševcu. Istrajni smo u borbi protiv korupcije i kriminala na svim nivoima i temelje vlasti gradimo u skladu sa vladavinom prava i poštovanjem ustavnosti i zakonitosti

Za kraj konferencije želeo bih ekskluzivno da najavim da će 30. oktobra, potpredsednik Srpske napredne stranke i ministar odbrane Republike Srbije, Bratislav Gašić, predati ključeve nove kuće na Barama porodici Dogandžić-Kosić, koja je stanovala u veoma teškim uslovima za život. Takođe bih naglasio da Srpska napredna stranka i njen potpredsednik, Bratislav Gašić, tu neće stati u pomaganju narodu. Građani Kruševca znaju da nisu sami jer će Srpska napredna stranka uvek stojati uz svoj narod, radiće u interesu naroda i pomagati svojim građanima u rešavanju svih svojih problema. Srpska napredna stranka je ovde da bi služila svom narodu.

Obaveštavam vas i da će 3. novembra od 9-12 sati u prostorijama stranke biti održana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Srpska napredna stranka se uvek rado odaziva i pruža pomoć svim humanitarnim akcijama i inicijativama koje donose dobro našem narodu. Tom prilikom pozivamo sve ljude velikog srca koji su u mogućnosti da dođu i daju krv jer ukoliko možete da date krv, vi ste srećna osoba.

Podelite sreću sa drugima!

Za sam kraj konferencije, povodom pisanja pojedinih lokalnih portala, koji su pre bruka nego primer novinarstva, Srpska napredna stranka oštro demantuje laži i optužbe na račun odborničke grupe Srpske napredne stranke. Među našim odbornicima se ne nalaze osobe koje se u tekstu pominju. Takođe, želim da vas obavestim da je komisija koja dodeljuje nazive ulica sastavljena od članova svih političkih opcija i svoje odluke prosleđuje Skupštini na usvajanje.

Znamo da ne bi trebalo da reagujemo na pojavu anarhije u medijima, ali kako se ne bi osilili i pomislili da su moćni, moramo im reći da takva proizvoljna izvrtanja istine više govore o njima nego o Srpskoj naprednoj stranci. To je njihov jedini način u negativnoj kampanji koju konstantno vode protiv Srpske napredne stranke u nameri da je destabilizuju.

Našim protivnicima koji ne biraju sredstva u napadima na nas poručujemo da nam je istina jedini argument i da nije časno služiti se lažima kako bi udovoljili svojim nalogodavcima. Srpska napredna stranka se bori i boriće se protiv takvih loših elemenata društva.

Još jednom se izvinjavamo pravim novinarima koji pošteno obavljaju svoje radne obaveze i informišu javnost na pravi način.

 

Obeležena slava Srpske napredne stranke

Srpska napredna stranka danas slavi svoju slavu, Svetu Petku, a ovaj dan je u prostorijama Gradskog odbora SNS Kruševac obeležen sečenjem kolača.

Svim članovima i svima koji slave Svetu Petku SNS Kruševac želi srećnu slavu!

U nastavku pogledajte fotografije sa sečenja kolača u prostorijama GO SNS.

sns2

sns4

sns5

 

 

REDOVNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – 21. OKTOBAR 2015. (VIDEO)

Na današnjoj, redovnoj konferenciji za medije Srpske napredne stranke Kruševac prisutnima se obratila Jovana Dunjić, član saveta za informisanje SNS, koja je obavestila medije i javnost o aktivnostima koje je stranka zabeležila u protekloj nedelji.

Obraćanje Jovane Dunjić pogledajte u video zapisu, dok se transkript obraćanja nalazi u nastavku teksta.

„Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani, dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Srpske napredne stranke Gradski odbor Kruševac.

Današnju konferenciju ću koncipirati na veoma važno događaju za Srpsku naprednu stranku koji je svakako obeležio prethodnu nedelju, a o kome se pričalo i danima posle toga.

Kao što već znate, u subotu, 17og oktobra, Srpska napredna stranka proslavila je svoj sedmi rođendan.
Uz prisustvo i podršku mnogobrojnih zvanica, ambasadora, koalicionih partnera i članova stranke iz cele Srbije, Srpska napredna stranka je još jednom pokazala svoju snagu i volju da povede Srbiju u bolje sutra.
Iako je bilo zlonamernih i zluradih komentara prema ovom događaju, Srpska napredna stranka se neće obazirati na provokacije i komentarisanje istih.

Samu manifestaciju otvorio je predsednik Republike Srbije gospodin Tomislav Nikolić i uz mnogo emotivnih reči potvrdio veru u Aleksandra Vučića, uz molbu da i članovi stranke pomognu i ponesu deo tereta sa njegovih leđa, jer koliko god da je bilo teških trenutaka biće i još težih ali za bolju Srbiju.

Kroz kratak govor i puno reči podrške obratili su se i Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, Ivica Dačić, koalicioni partner i predsednik Socijalističke partije Srbije, Emir Kusturica, reditelj, predstavnici penzionera i studenata i na samom kraju propraćen burnim aplauzom i Aleksandar Vučić, predsednik Srpske napredne stranke. Tada je najavio da će Vanredna skupština biti u januaru. A to dragi moji predstavnici medija znači, da mi redovno odvajamo žito od kukolja, i da radimo u interesu građana. Nema kod nas privilegovanih. Gledaju se rezultati koji moraju biti proizvod ličnog rada, a ne pozivanja na visoko pozicionirane članove Srpske napredne stranke. Tako će biti i u Kruševcu.

Srpska napredna stranka je posebno ponosna što je okupila toliki broj gostiju i pokazala veliku snagu i lepu sliku Srbije, a posebno što uživa najveće poverenje građana od osnivanja pa do danas. Volja naroda je rekla svoje i izabrani smo da povedemo Srbiju. Aleksandar Vučić je podredio sebe u cilju stvaranja poštene i moderne Srbije.

jovana dunjic
Jovana Dunjić, član saveta za informisanje

Jasna vizija nas drži da idemo napred, jer vidimo jasnu sliku, vidimo Srbiju kao jednu uspešnu državu. Od 2008. godine pa do danas nije bilo dana odmora i nećemo stati, situacija je ozbiljna i ako uzmemo u obzir ambijent u kome radimo. Naime, za 2,5 miliona zaposlenih obezbeđuje se plata, sanira se gubitak radnih mesta u prethodnom periodu. Omogućava se da i u sektoru privatnog preduzetništva budu dobri uslovi za poslovanje. Sve to je naravno preuzeta obaveza nakon prošlih izbora. Obaveza koja od nas zahteva da budemo zemlja prilika, a ne zemlja neiskorištenih šansi.

Mnogi nam savetuju izbore. Zašto sada da ne budu, pa imate najveći rejting, popularni ste itd. Kome je u interesu? Da li njihovim mentorima, gazdama, moćnicima, centrima moći, ili građanima. Mi u SNS ne vidimo u prevremenim izborima interes građana. Idemo na izbore 2016. Lokalni i Pokrajinski. Po redu su i nadamo se da će rezultat biti , ako ne isti kao sad, onda sasvim sigurno, bolji. Dosta je sa prizivanjem izbora i prozivanjem poteza države iz kuloara i pojedinh redakcija. Dosta sa analitičarima koji iznose „objektivno“ mišljenje po diktatu centra koji im je omogućio finansiranje iz određenih projekata, a u cilju slabljenja države. Samo po duhu zakona radi Srpska napredna stranka i u skladu sa interesima svih građana, bez obzira na njihovo političko uverenje.

Stabilnost nam je prioritet. Nećemo upotrebljavati velike reči i mi smo to što jesmo. Više nam je stalo do naše stabilnosti i naših rezultata nego da se dodvoravamo drugima. Tačno je da moramo biti uvek u prijateljskim odnosima, sa velikim silama, ali ne smemo podrediti državni interes njihovim. Takva politika je dovela da se sada nalazimo u poziciji velike šanse za dalji napredak. Ne smemo biti sami, što i nismo, moramo biti dosledni i jaki da bi ostvarili zajednički interes. Mi želimo samo celovitu Srbiju, a ne delimičnu.

Srpska napredna stranka ima nezabeležene pozitivne rezultate u novijoj istoriji više stranaka i naš posao je da brinemo o svim građanima i njihovom boljem životu. Naši koraci su uvek ka borbi za narod, građane. Velike krize stvaraju velike heroje, a mi smo ih u prošloj godini imali mnogo, od poplava pa na dalje, iako se vodila hajka protiv nas u tim trenucima. Uspeli smo da spasemo naselja i danas možete videti rezultate te borbe bez naznaka da se desila katastrofa na tim područjima.

Očekujemo da 2017. godina bude prekretnica. U ekonomskom pogledu. To je sada najvažnije. Ekonomija je pokretač svega. Za početak krećemo u saniranje javnog duga države i zato su nam potrebni jaki partneri. Mi u zemlje EU izvozimo 65 odsto svojih proizvoda, to govori da smo opredeljeni da sprovedemo reforme i ostanemo na putu evroatlantske integracija sa velikim partnerstvom Ruske federacije kao tradicijom Srpskog naciona.

Srpska napredna stranka neće vlast u kojoj nema poverenje građana i to je ono čega se mi držimo. Ne plašimo se izbora i ne držimo se svojih fotelja, jer ozbiljni političari donose i teške mere i moraju da se bore sa vetrenjačama.

Mnogi pokušavaju da nas oslabe i da predstave iskrivljenu sliku o nama, toga je bilo i uvek će biti, ali obaranje Vlasti im neće poći za rukom. Srpska napredna stranka jeste pokrenula ozbiljne i bolne reforme i iskoristili bi ovu priliku da se zahvalimo građanima na strpljenju i razumevanju, jer već od naredne godine očekuje se boljitak i poboljšanje. Osetiće se da je Srbija krenula napred i da zajedno možemo mnogo.

Za sam kraj konferencije podsetila bih vas da večeras, sa početkom u 19:30 časova u Rubinu, Gradski odbor Srpske napredne stranke Kruševac, organizuje koktel povodom 7 godina od osnivanja. Pozivamo sve prijatelje, simpatizere i članove da nam se pridruže u skromnoj proslavi našeg rođendana.

Dragi novinari, naravno, pozivamo i vas, jer kao što znate Srpska napredna stranka je uvek i vas pozivala na sve svoje aktivnosti pa dođite da proslavimo zajedno.“

Hvala.