Redovna konferencija za medije – 23. septembar 2015 (VIDEO)

Srpska napredna stranka Kruševac održala je redovnu konferenciju za medije u sredu, 23. septembra 2015. godine.

Na konferenciji je govorila dr Vesna Rakonjac. U nastavku pogledajte video zapis sa konferencije, kao i obraćanje dr Rakonjac u pisanoj formi.

Konferencija za medije GO SNS Kruševac

23.09.2015. godine

Poštovani predstavnici medija,

otvaram prvu jesenju konferenciju, obzirom da je danas prvi dan jeseni. Ovom prilikom želim da građanima Varvarina i temnićkog kraja čestitam dan opštine Varvarin i poželim im uspeh u svim daljim aktivnostima.

U prethodnih nedelju dana, Gradski odbor Srpske napredne stranke Kruševac i odbori Gradskog odbora bili su uključeni u veliki broj manifestacija koje obuhvataju više oblasti, pa bismo to radi lakšeg prezentovanja podelili na aktivnosti u oblasti Ekologije i bezbednosti u saobraćaju, oblast nauke, oblast kulture i oblast komunalnih delatnosti. Kada je u pitanju oblast Ekologije i bezbednosti u saobraćaju, u okviru Evropske nedelje mobilnosti bilo je više akcija iz kojih bih izdvojila Akcija bez zagađenja, „Popodne bez automobila“ u okviru koje smo promovisali Održivi transport u cilju promene ponašanja učesnika u saobraćaju koji ujedno predstavlja i moto kampanje za Evropsku nedelju mobilnosti. Sam cilj kampanje je da se utiče na izbore alternativnog načina prenosa što ujedno poboljšava zdravlje stanovništva i unapređenje kvaliteta životne sredine. Ovu kampanju podržava i program UN za razvoj, UNDP program za alternativne vidove saobraćaja naročito u gradskim sredinama. Na ovaj način poboljšava se kvalitet životne sredine kroz sprečavanje emisije štetnih gasova i smanjenje buke u gradskoj sredine. Na ovaj način se pokazuje kako može da funkcioniše saobraćaj u skladu sa principima održivog razvoja i zaštite životne sredine.

Druga aktivnost koja je prirodni nastavak ovog događaja je otvaranje novoizgrađene biciklističke i pešačke staze na delu rekonstruisanog Bruskog puta koja će građanima Kruševca da omogući sigurno i bezbedno kretanje bilo da je ona u cilju rekreacije ili u cilju transporta. Naglasila bih da je na tom delu izvršena i sadnja 40 sadnica crvenog bagrema koji ujedno predstavlja estetski momenat i doprinosi smanjenju buke i aero zagađenja.

drvesnarakonjac

Da Srpska napredna stranka vodi računa o mladima i nauci pokazuje aktivnost odbora za Naučni podladak GO SNS koji je uzeo učešće u akciji „Međunarodna noć posmatranja Meseca“. Ovaj događaj se poklopio sa početkom rada „Jesenje škole posmatračke astronomije“ koja se realizuje od strane astronomskog društva Eureka u saradnji sa resurs centrom Edukativnim centrom Kruševac u okviru programa „Mladi su zakon – Ministarstvo omladine i sporta“.

Iz oblasti kulture možemo izdvojiti svečanosti Pokrovske crkve u kome su pored ostalih učesnika, učešće uzeli i Savet za prosvetu GO SNS Kruševac i MO Prva mesna zajednica. Obzirom da je zbog vremenskih prilika završni događaj ove manifestacije pomeren za 27.09. u 19:00 časova, pozivam građane da prisustvuju ovom lepom kulturno-duhovnom programu.

Zajedničkom akcijom Saveta za komunalne delatnosti GO SNS Kruševac i OO SNS Trstenik, rekonstruisana je česma u Bresnom polju koja sada predstavlja prijatan kutak i  lepo mesto za odmor. Ovim putem mogu da pozovem i Zavod za javno zdravlje Kruševac da izvrši analizu vodu za piće sa rekonstruisane česme kako bi građani imali informaciju da li mogu da koriste ovu vodu za svakodnevne potrebe.

Zahvaljujući redovnom izmirivanju obaveza građana prema Elektrodistribuciji u Rasinskom okrugu, deo sredstava je izdvojen za rekonstrukciju niskonaponske mreže na teritoriji okruga, kao priprema za prestojeću zimsku sezonu. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim građanima na redovnom izmirivanju obaveza.

Redovna konferencija za medije – 9. septembar (VIDEO)

Saradnja sa medijima na prvom nam je mestu do sada i ne vidim ni jedan razlog da tako neće biti i u narednom periodu.

Kao što ste već preneli u vašim izveštajima u prisustvu dva ministra, dva potpredsednika Srpske napredne stranke. prof. dr Zorane Mihajlović i Bratislava Gašića, prošle nedelje pušten je u promet deo puta prema Brusu. Uspeh vredan pažnje, utoliko pre , jer je početna vrednost projekta bila 260 miliona dinara, ali uz mere štednje i racionalnog korišćenja sredstava, završena je deonica za 200 miliona uz primetnu uštedu.

Takođe, najavljeno je da će se nastaviti sa radom na dovršavanju zgrada u naselju kod DIS-a, gde će mnogi pripadnici Vojske Srbije, dobiti krov nad glavom. Mogu da još i podsetim, da je dolazak TATRE, češke firme, kao strateškog partnera u 14. oktobar još izvesniji , nakon razgovora premijera Srbije i Češke republike.

U proteklom periodu bilo je aktivnosti, kako mi u SNS volimo da kažemo, na terenu. Naravno, da nam je to misija koju smo prihvatili nakon izbora i na tome radimo. U tom pogledu uradilo se dosta toga. Pokrenulo se sa mrtve tačke, mnogo neuralgišnih tačaka naših sugrađana iz seoskog i prigradskog dela grada, postale su prioriteti u rešavanju i stranke, ali i predstavnika nadležnih organa, na inicijativu i apel naše stranke.

Trebalo bi spomenuti, da se trudimo i da podržimo sprovođenje kulturnih manifestacija , naročito onih koje se dešavaju baš na seoskom područiju. Podvlačim Padeški kladenac, jubilarna svetkovina(30. po redu), Zvezdano Zdravinje, u Globoderu Dani Radojke i Tineta pod kolokvijalnim nazivom Radojkino kolo.  To je samo deo manifestacija koje će Srpska napredna stranka podržavati jer promovišu vrednosti koje su se na žalost u proteklom periodu izgubile, a unapređuju kvalitet života na seoskim područjima.

Pomenimo i koncert Ologeca iz Rusije u Kruševačkom pozorištu, kao nastavak saradnje Rusije i Srbije, nakon održanog Festivala pravoslavnog filma.

Svedoci smo svi mi zajedno da moderan način života donosi i određenu vrstu otuđenja ljudi. Upravo je to proizvelo da mnogi u našoj okolini teško žive. Tako i porodica Dogandžić – Kosić iz Kruševca. Na inicijativu Bratislava Gašića, ministra odbrane i potpredsednika Srpske napredne stranke, a pre svega sugrađanina pomenute porodice, Opštinski odbor Srpske napredne stranke pomoćiće u zbrinjavanju ove nesrećne porodice. Dobiće novu kuću, novo pokućstvo i povraćenu nadu u dobre namere ljudi.

Gradnja je u toku, a kraj radova očekuje se do 1. novembra. U nedelju Bratislav Gašić, obišao je radove na akumulaciji na Jastrepcu. Jezero je očišćeno od nanosa mulja, pripremljene su dve plaže, i ovih dana se očekuje da voda popuni prostor, tako da će Jastrebac već iduće godine biti pored zimske i u letnjoj turističkoj ponudi. Naravno, Turistička organizacija našeg grada osmisliće više performansa koji će sasvim sigurno privući turiste na najšumovitiju planinu Balkana.

Srpska napredna stranka, sa svojim aktivistima, sprovodi aktivnosti i na gradskom području, pa tako MO „Lazarica“ u saradnji sa Mesnom zajednicom radi na uređenju prostora ispred škole, parka i same Mesne zajednice. MO „Centar“ takođe u saradnji sa Mesnom zajednicom ne zaostaje svojim delovanjem, pa isto tako rade na uređenju prostora i betonaži trotoara.

Savet za komunalne delatnosti i dalje radi. Podignut je letnjikovac u Prvoj mesnoj zajednici i više sličnih na Bagdali. U te dve mesne zajednice aktivisti naše stranke očistili su terene gde se najmlađi igraju od raznog otpada nesavesnih šetača. Česma pored puta u Kukljinu povratila je svoj nekadašnji izgled zaslugom ovog saveta a još dve u Bresnom Polju kao saradnja Trstenika i Kruševca.

Prvi septembar je dan polaska u školu i mnogi mališani taj dan prihvataju kao svojevrsni praznik. Skoro svi imaju uslove da im roditelji obezbede priber. Ljudi dobre volje obezbedili su pribor za prvake pripadnike romske populacije uz podršku Srpske napredne stranke. Ne moram da vam kažem da su i roditelji i deca bili srećni.

Za sam kraj konferencije osvrnula bih se na situaciju vršnjačkog nasilja koga smo svi svedoci, na žalost, putem interneta i društvenih mreža. Vršnjačko nasilje, kao takvo, jeste problem i teško ga je suzbiti bez delovanja roditelja, profesora i same zajednice. Moramo delovati na svest dece, roditelja, profesora, ali pre svega bez stranačkih obeležja.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić obišao je socijalno ugroženu porodicu i obećao pomoć

Potpredsednik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić obišao je juče socijalno ugroženu tročlanu porodicu Dogandžić – Kosić koja živi u veoma lošim uslovima i obećao da će oni do 1. novembra dobiti novi dom. „U proteklih 15 godina izgubili smo komšijsku solidarnosti i želju da jedni drugima pomognemo“, rekao je Gašić.

bratislav-gasic-tanjug-dragan-stankovic

Nakon emitovanja priloga na televiziji o teškom životu članova ovog domaćinstva, 10 aktivista SNS iz Mesnog odbora Lazarica se javilo da pomogne da se ovoj porodici izgradi nova kuća, istakao je Gašić, a da će im do izgradnje biti obezbeđen privremeni smeštaj. „Baku Milevu ćemo odvesti u Gerontološki centar, a majka i dete će biti smešteni u domu Jefimija, s ozbirom da postoje kapaciteti“, rekao je Gašić i dodao da je ovoj porodici tokom ječerašnje posete dodeljena i jednokratka pomoć.

Gradski odbor SNS u Kruševcu učiniće sve što je u njihovoj mogućnosti da ova porodica do 1. novembra dobije novi dom jer dvanaestogodišnja Marina koja pohađa šesti razred osnovne škole zaslužuje daleko svetliju budućnosti , kao i uslove za dalje školovanje, zaključio je Gašić. Ova porodica živi od 8.000 dinara socijalne pomoći koju prima baka Mileva Kosić, a njena ćerka Zorica nema nikavu novčanu pomoć i trenutno je nezaposlena.

Redovna konferencija za medije – 2. septembar (VIDEO)

Na redovnoj konferenciji za medije Srpske napredne stranke Kruševac govorio je predsednik Glavnog odbora SNS Kruševac, gospodin Nenad Andrić.

nenadandric

‘Dobar dan dragi sugrađani i poštovani predstavnici medija.

Proteklu nedelju su obeležile brojne aktivnosti koje svakako zaslužuju da se pomenu na današnjoj konferenciji za novinare pa ćemo tako i iskoristiti ovu priliku da se osvrnemo na prošlonedeljna dešavanja.

Ovu konferenciju ću otvoriti rečima Patrijarha srpskog Pavla koje najbolje opisuju ono što ću reći u nastavku – “Svi smo mi ljudi, ali treba biti čovek.”

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke gospodin Bratislav Gašić i predstavnici Gradskog odbora Srpske napredne stranke Kruševac, obišli su zajedno socijalno ugroženu, tročlanu porodicu Dogandžić – Kosić koja živi u veoma lošim uslovima i obećali da će oni do 1. novembra dobiti novi dom, kao i da će im se u tom vremenskom razmaku obezbediti privremeni smeštaj.

Gospođa Dogandžić je napravila izvesna dugovanja, zbog očiglednih životnih okolnosti i Srpska napredna stranka će pokušati, zajedno sa stručnim licima, da izađe u susret u vidu savetovanja, konsultacija i pomoći ukoliko postoji mogućnost da kamata više ne raste, jer želimo da obezbedimo kvalitetniji život za dete koje ima samo 12 godina i svakako zaslužuje bezbrižno detinjstvo. Pomoć će biti pružena, kao što smo već naveli, u cilju stvaranja boljih uslova za život porodici Dogandžić – Kosić. Ova porodica živi od 8.000 dinara socijalne pomoći, koju prima baka Mileva Kosić, a njena ćerka Zorica Dogandžić nema nikakvu novčanu pomoć i trenutno je nezaposlena.

Porodica Dogandžić – Kosić je pravi primer kako se izgubila komšijska solidarnnost i želja da jedni drugima pomognemo, okrećući glavu na drugu stranu od problema, pravdajući se sami sebi “da se to nas ne tiče”. Dragi sugrađani, ovakvi problemi se tiču svih nas. Pogledajte oko sebe i pomozite ako imate mogućnosti, kontaktirajte nekog, apelujte, nemojte da ćutite.

Humanost članova Srpske napredne stranke uvek će biti prisutna kroz razne aktivnosti, saslušaćemo svakoga i pokušati da izađemo u susret u savetovanju za rešavanje problema u realnim mogućnostima. Radili smo i radićemo u interesu svih građana.
Prethodna vlast je ćutala i radila isključivo u svom interesu, a Srpska napredna stranka će i dalje istim intenzitetom raditi na poboljšanju životnog standarda i reagovati u skladu sa voljom naroda kako bi se obezbedili bolji uslovi za život i zdrave osnove za napredak.

Vikend je svakako protekao u duhu međunarodnog festivala pravoslavnog filma „Snažni duhom“. Pored brojnih gostiju, članova žirija, reditelja, ovoj svečanosti su prisustvovali i ministar odbrane Bratislav Gašić, ambasadori Ruske Federacije i Belorusije, Aleksandar Čepurin i Vladimir Čušev, kao i Njegovo Preosveštenstvo Vladika Kruševački gospodin David sa predstavnicima iz Srpske pravoslavne crkve.

U nedelju je predsedništvo Srpske napredne stranke obišlo Mesni odbor „Marko Orlović“. Na konstruktivnom sastanku, koji je protekao u najboljem mogućem redu i mirnom dijalogu, dogovorili smo se oko mnogih aktivnosti koje su oni voljni da sprovedu samostalno ili uz podršku Saveta za komunalne delatnosti. Sastanak je održan u Domu kulture naselja „Marko Orlović“ uz veliki odaziv i interesovanje građana.

Opštinski odbor Trstenik napravio je humanitarnu žurku za omladinu Srpske napredne stranke Rasinskog okruga. Akcija je naišla na izuzetan odaziv ne samo članova stranke već i mladih građana Trstenika, jer je ulaznica bila čokolada ili neki slatkiš, koji je Savet za prosvetu ispred Opštinskog odbora zajedno sa kompletnim priborom za školu delio deci, kao podsticaj za učenje. Gradski odbor Srpske napredne stranke Kruševac pozdravio je ovu akciju uz donaciju raznovrsnih slatkiša, a nije izostala ni podrška školarcima uz donaciju školskog pribora Saveta za prosvetu Gradskog odbora Kruševac.

Za sam kraj konferencije iskoristio bih ovu priliku da najavim sutrašnje otvaranje „Bruskog puta“ na kome će prisustvovati Ministar odbrane gospodin Bratislav Gašić, Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednik Vlade prof. dr. Zorana Mihajlović i gradonačelnik Dragi Nestorović.