REDOVNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – 29. JUL (VIDEO)

Aleksandrov venjak na Kosturnici

Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani, dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare srpske napredne stranke.

Prethodnih nedelja trudimo se da Vam predstavimo činjenice koje argumentovano dokazuju razloge za sistemsko urušavanje i propast kako naše privrede, tako i ostalih elemenata društvenog sistema. Pokazuju to, ličnim prisustvom, za ovom govornicom i direktori kruševačkih kompanija. Došli su da kažu, da hrabro kažu, zajedno sa srpskom naprednom strankom, ko su ti mali miševi koji su se bogatili na grbači naroda. Ne skrivaju se kao MAGISTAR Pavlović sa svojim poltronima u žutoj mišjoj rupi. I promolili su glavu na kratko, iz žute mišje rupe, da potvrde da su to baš ONI , demokratska stranka, oni koji nisu dali da novinari televizije Plus uopšte mogu da priđu gradskoj upravi upravo kod tog Desimira Pavlovića. Da,  dobro čujete vi gospodo novinari, ali treba da čuju i građani Kruševca.

Bivši i zauvek bivši gradonačelnik Desimir Pavlović proterao je novinare televizije Plus iz gradske kuće i zabranio njihovo prisustvo na konferencijama, manifestacijama, promocijama, zabranio na prezentacijama i svim dešavanjima da mogu da pitaju i da pišu, da mogu da govore i izveštavaju, zabranio im da koriste svoje osnovno ljudsko pravo na slobodu govora, zabranio novinarima da pričaju, snimateljima da snimaju, montažerima da montiraju (i ja kao prethodni direktor kao i novinari te televizije možemo da svedočimo o njegovoj bahatosti). A sada njegovi podanici, primerci iz demokratske stranke, našli se da budu dobri i da javno osuđuju „napad na novinara Slavišu Milenkovića“. Pa ovim gestom upravo pokazuju ko su, kako se deklarišu i kako imaju dvostruke aršine. Sada nam je svima jasno da smo miševe skupili i naterali upravo tamo gde im je i mesto, sve zajedno, u žutu mišju rupu.

Mi iz srpske napredne stranke, na čelu sa Bratislavom Gašićem i Aleksandrom Vučićem, nikada nismo i nećemo kršiti osnovne postulate demokratije, kulture i vaspitanja kao što to rade poltroni i primerci iz cirkusa Bojana Pajtona.

Mi iz srpske napredne stranke, kao i do sada, uvek ćemo sve novinare redovno pozivati i vladati se kao i uvek samo kako to mi znamo, u duhu dobrih domaćina. Iz svega navedenog jasno nam je svima, kakvo je tumačenje novinarske etike i poštovanje sedme sile nas naprednjaka i onih bivših i na svu našu zajedničku sreću, zauvek bivših, iz demokratske stranke. Pa nismo mi palili Narodnu Skupštinu. Nismo mi spalili arhivu u mesnoj zajednici u Belasici, već demokratska stranka, stranka piromana i osvetnika, kako svedoče građani istoimenog podjastrebačkog sela. Uništavali su „putujući ka mišjoj rupi“ sve ono što je naša svetinja, ono što se zove dokumentacija, ono što je bilo vlasništvo poštenih građana, ono što  je narod godinama sticao. Da ponovim, da podsetim, i Radovan Jelašić, Vaš bivši guverner pobegao je, jer se bojao, kako on to kaže „Za sopstvenu glavu“.

Srpska napredna stranka, OO Kruševac, napravila je plan zajedničke strategije povezivanja srodnih delatnosti. Put kojim idemo, ima jasan cilj unapređenja turističkih i kulturnih dešavanja u našem gradu, na više novih lokacija koje će planom biti opredeljene.

 

Plan obuhvata i promociju bibliotečke delatnosti, kancelarije za mlade, različitih muzičkih dešavanja, kao i široke ponude proizvoda starih zanata. U planu je izgradnja nove suvenirnice u gradu, a takođe i oživljavanje prostora parka na Kosturnici koji će biti oplemenjen dešavanjima i prepoznatljiv po sadržajima kao još jedno novo mesto okupljanja građana.

Rukovodstvo srpske napredne stranke, OO Kruševac, na čelu sa Predsednikom Nenadom Andrićem nastavlja sa obilaskom mesnih odbora. Cilj je upoznavanje sa trenutnom situacijom u članstvu gde u direktnom kontaktu članovi predsedništva mogu da saznaju,  koji su to tekući problemi sa kojima se suočavaju naši naprednjaci, mada treba napomenuti i veliki odaziv građana koji se deklarišu kao simpatizeri SNS-e, a ima i onih koji jasno kažu da su članovi drugih političkih opcija, ali da će javno glasati za Aleksandra Vučića i SNS. Rukovodstvo pokušava da sagleda probleme u infrastrukturno-pravnim, zdravstvenim, socijalnim, kulturnim, privrednim i obrazovnim pitanjima i da shodno svojim mogućnostima pristupi rešavanju istih.

 

Takođe, interesantna je zainteresovanost naših članova za projekte u poljoprivredi i zadrugarstvu i želja za još većom edukacijom.

I na kraju, obaveštenje za sve Vas, da će SNS OO Kruševac u periodu od 3.08.2015. do 16.08.2015. biti na kolektivnom godišnjem odmoru, uz preporuku svim građanima da letnji odmor provedu u Srbiji i koriste turistički potencijal naše zemlje.

Najava sastanaka GO SNS sa mesnim odborima Vitanovac, Makrešane i Belasica

Posete rukovodstva GO SNS Kruševac najavljene su za sledeće mesne odbore:

  • 25.07.2015. (petak) poseta MO Vitanovac sa početkom u 20:00 u domu kulture u Jablanici
  • 26.07.2015. (subota) poseta MO Makršane sa početkom u 20:00 u domu kulture u Makrešanu
  • 27.07.2015. (nedelja) poseta MO Belasica sa početkom u 18:00 u prostorijama škole u Belasici.

REDOVNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – 22. JUL (VIDEO)

Toplotni udar u žutoj mišjoj rupi

Dame i gospodo novinari (i oni koji to niste) dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za medije SNS.

Nakon prošlonedeljne konferencije za medije SNS u kojoj smo izneli  niz argumentovanih činjenica, koje nepobitno dokazuju, da je za uništenje privrede kako u Kruševcu tako i u čitavoj Srbiji kriva DS, naravno izostala su njihova saopštenja i odgovori. Kako saznajemo iz naših izvora, niko od glasnogovornika DS nije želeo da izađe na konferenciju. Međusobno su se nagovarali ko će da se pojavi u medijima, pa su tako na kraju odustali svi oni koji su bili vrlo uporni da lažima operu ono što svaki građanin Srbije zna. Ako gospoda iz DS nisu našli nikoga ko bi im održao konferenciju od sramote, onda nam je drago jer bi po prvi put pokazali tračak morala. Ipak, rekli bismo pre da se radi o strahu i bežanju od odgovornosti u već dobro poznatom stilu DS. Njihovo sakrivanje ne umanjuje krivicu koju nose.

Nedavno je za medije dao intervju i nekadašnji guverner NBS Radovan Jelašić koji je tu funkciju obavljao od 2004 – 2010 u vreme vlasti DS a u kome je direktno i nedvosmisleno rekao da je tadašnja Vlada radila protiv interesa sopstvenog naroda.

Pa to je ono što SNS govori već nekoliko godina!!!

Dok smo mi na to ukazivali pokušavali su da opovrgnu i krivicu prebace na druge.

A šta ćete sada da kažete gospodo iz DS kada Vaš čovek javno priznaje da ste vršili vlast protiv interesa sopstvenog naroda?

Šta sada možete da kažete kada je vaš Guverner pobegao jer se bojao, kako on to kaže, „ Za sopstvenu glavu“?

Ali dok se miševi ne dogovore u rupi ko će izaći na konferenciju da mi pređemo na ono konstruktivno na čemu trenutno radi SNS.

Obzirom da u Srbiji trenutno vladaju velike vrućine zbog kojih će verovatno iz DS ili okriviti SNS ili će im možda biti žao što sada ne pustimo kišu, kako god, nakon čišćenja mulja na lokalnoj političkoj sceni mi smo krenuli u realizaciju projekta raščišćavanja i čišćenja  jezera na Jastrepcu. Cilj ovakve aktivnosti je poboljšanje uslova za razvoj turizma na našoj najšumovitijoj planini. Takođe, u užem gradskom jezgru JP Poslovni Centar krenulo je u rekonstrukciju stare Zelene pijace.

3.

Rok izvođenja radova je sto dana, a cilj izvođača radova je pokrivanje kompletne pijace na 26oo kvadratnih metara,stvaranje uslova za poboljšanje rada prodavaca,postavljanje 250 poljoprivrdnih tezgi, 50 zanatskih tezgi i lokala sa potpuno novim instalacijama i ifrastrukturom.Jednostavnije rečeno , dobićemo jedan potpuno novi i lepši deo grada.

Po odluci štaba za vanredne situacije, a zbog izuzetno visokih temperatura i crvenog meteo alarma u Kruševcu su preventivno postavljene cisterne sa pijaćom vodom.

Sa ponosom možemo reći da je na nedavno završenom Mičetovom igralištu odigrana prva prijateljska fudbalska utakmica. Još je veći ponos što svakodnevno na pomenutom sportskom terenu može se  videti ogroman broj mladih sportista.

SNS- ovo je samo još jedan motiv da u budućem periodu nastavi sa renoviranjem i ostalih sportskih terena u našem gradu.

4.

Poštovani predstavnici medija, i dalje čekamo odgovore na pitanja koja smo na prošloj konferenciji postavili novinaru u pokušaju Slaviši Milenkoviću a Vama koji ste postavili pitanje da li ćemo pokrenuti tužbu protiv njega možemo da kažemo da GO SNS Kruševac i dalje ima strpljenja. Znamo da od njega nikad novinar neće biti ali pružamo mu priliku da bar postane čovek.

REDOVNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – 15. JUL (VIDEO)

Na redovnoj konferenciji medijima se obratio potpredsednik GO SNS u Kruševcu gospodin Predrag Vukićević:

1.

Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani, dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Srpske napredne stranke.

Nije prošlo puno vremena od kada je Srpska napredna stranka upravo na jednoj od svojih redovnih konferencija naglasila značaj objektivnog i istinitog informisanja građana ukazujući pri tome na učestalu pojavu kršenja novinarske etike i osnovnih postulata novinarstva uopšte. Tom prilikom nismo želeli da spominjemo bilo koja lica ili nazive medija u nadi da će prihvatiti naše dobronamerne sugestije i časni novinarski posao staviti ispred ličnih, partijskih i finansijskih interesa.

Da sve ovo nije dalo željeni efekat pokazuje i činjenica da je 12.07.2015. godine u istom dnevnom listu  i naravno od iste osobe izneto niz neistina i vešto osmišljena priča kako bi se degradirao ugled Srpske napredne stranke i njenih funkcionera.

Kada smo spomenuli pojam novinarske etike i nezavisnog informisanja građana, između ostalog, smo mislili na novinarstvo i etiku novinara naših lokalnih medija pa i onih koji rade na televiziji „Plus“. Način na koji informišu javnost i tradicija duga 19 godina pokazatelji su i neoborivi dokaz saradnje Grada Kruševca i televizije „Plus“.

2.

Ugovori koje poseduje televizija „Plus“, a koja je prozvana od gospodina Desimira Pavlovića, pokazuju kontinuitet u poslovnoj saradnji od davne 2006. godine kada gospodin Gašić nije bio ni gradonačelnik, ni ministar odbrane i nije imao nikakvih političkih uticaja.

Čega se pametan stidi, gospodin Magistar se hvali i time pokazuje koliko je njegovo znanje o ekonomiji i marketingu validno, jer jedino on nije imao obavezu da pokaže građanima Kruševca šta je on to radio i čime se bavio dok je bio gradonačelnik Kruševca. Da li je to bilo izbegavanje obaveze ili samo prikrivanje sopstvenog nerada, na osnovu ovoga što ćemo sada da iznesemo ostavićemo vama da prosudite sami. Naime, dotični gospodin Magistar obavljao je funkciju generalnog direktora IMK 14. Oktobar od 2001. godine, a njegova analiza rada pokazuje sledeće, iznosimo zvaničnu analizu IMK 14. Oktobar:

Godina 2001 – Pokazatelji efikasnosti poslovanja nisu zadovoljavajući, većina njih je na niskom nivou u odnosu na 2000. godinu i beleži se dalji pad.

  • Zaduženje po osnovu kredita raste za 540.000 $ od strane JU garant banke za realizaciju projekta TG 455.
  • Neto inostrani dug u odnosu na 2000. godinu je povećan za 1.270.139 $.

3.

  • Potraživanje inostranstva su smanjena zbog otpisa potraživanja iz Gvineje, Iraka, Etiopije, Mozambika, Poljske i Alžira. Gubitak je 302.000.000 dinara.
  • Fizički obim proizvodnje iskazan norma satima u 2001. godini manji je za 65% od fizičkog obima samo u odnosu na prethodnu godinu.
  • I sada jedna vrlo simptomatična odluka ili možemo slobodno reći, čak i smrtna presuda preduzeću, doneta lično od Magistra Pavlovića. 2001. godine odobren je po prvi put uvoz u količini od 50 mašina i takođe data izjava da IMK 14. Oktobar Kruševac nije proizvođač građevinskih mašina. Na taj način pokrenut je točak propasti IMK 14. Oktobar i došlo se do onog duga od 12,5 milijardi dinara o kome smo govorili na prošloj konferenciji. Naravno i njegovi sledbenici iz Demokratske stranke doveli su konačnom propadanju. I zamislite sada još jednu stvar, iste godine kada je Magistar Pavlović kreditno zadužio IMK 14. Oktobar kod JU garant banke za realizaciju projekta građevinske mašine TG 455, potpisuje izjavu da IMK 14. Oktobar nije proizvođač građevinskih mašina, što pokazuje da je svesno zadužio preduzeće bez namere da se kredit investira u proizvodnju.

4.

Evo njegove analize rada iz 2002. godine:

  • Gubitak iznosi 660.317.000 dinara i dupliran je u odnosu na prethodnu godinu. I da ne bih dalje dužio dovoljno je da pogledate stanje u kom se danas nalazi IMK 14. Oktobar i sve će vam biti jasno.

A da je tacno da se „ zlocinac uvek vraca na mesto zlocina“  dokaz je i taj da je malo što je Magistar Pavlović uništavao 14. Oktobar, ili radio po direktivi nalogodavaca iz demokratske stranke, od 2001. do 2003. nego se i 2004.  vratio da ga dokraiči . Takav reprezentativni kadar demokratske stranke, usuđuje se da danas proziva po medijima , funkcionere SNS koji su svoj kapital pošteno godinama sticali u svojim privatnim firmama, plaćajući redovno sve poreze državi, da obmanjuje građane Kruševca i Srbije, a bez imalo stida i u duhu dugogodišnjeg uništitelja , preuzima mandat za kreditno zaduživanje našeg grada kao gradonačelnik Kruševca 2009. godine. Pored već pokazanih osobina, Magistar Pavlović, prethodni gradonačelnik Kruševca, dokazuje se kao vrhunski poznavalac interneta, naročito u otvaranju sajtova pornografske sadržine, kako tvrde njegovi tadašnji saradnici. I šta Kruševljani da očekuju od takvog čoveka.

5.

Narod zna i pamti dobro ko je uništio Grad. Ponižavate ga nekakvim pričama o Alajbegovoj slami, a Demokratska stranka je bila ništa drugo nego jedna velika mašina za baliranje slame.

Ali da se vratimo na temu sa početka konferencije. Dopisnik jednog dnevnog lista , gospodin Slaviša Milenković se već duži vremenski period u svojim tekstovima trudi, da na najnegativniji način kreira sliku o Srpskoj naprednoj stranci i Bratislavu Gašiću. Izgleda da je njegova osnovna i jedina specijalnost Novinar u pokušaju.

Veličinu Srpske napredne stranke videćete na tome da smo ga i dalje pozivali i da smo dobri domaćini, bez obzira na zle namere, koje već duže vreme pokazuje u svojim člancima.

Nije tačno da je gospodin Bratislav Gašić potpisao bilo kakav ugovor sa svojom suprugom. Jedini ugovor koji je gospodin Bratislav Gašić sklopio sa svojom suprugom je bračni ugovor.

Nije tačno da je zvanični zakonski zastupnik “ADD PRODUCTION” Predrag Vukićević, već je to direktor Dejan Miladinović.

Nije tačno da su sva javna preduzeća i ustanove izdvajala sredstva za pomenute medijske kuće.

6.

Nije tačno da u Domu zdravlja nema para za sapun i ubruse i da ih lekari donose od kuće.

Nažalost, tačno je, da je Slaviša Milenković isteran s posla iz Sportskog saveza zbog nerada, javašluka i bezobrazluka, a to možete da nađete u tadašnjoj radnoj zajednici.

Svoju zlu nameru i jasan cilj da prikaže Srpsku naprednu stranku lošom i ako ona to nikada nije bila i nikada neće biti, pokazuje to da Slaviša Milenković uzima 2012. godinu kao početnu prilikom prikaza finansiranja medija. Hajde da se vratimo na 2010. kada Srpska napredna stranka nije bila vršilac vlasti, a za vreme mandata Desimira Pavlovića “ADD PRODUCTION” je dobila 236.000 dinara, do duše znatno manje od jednog drugog lokalnog medija koje je u toj godini dobio 1.200.000 dinara. Ili 2011. godinu kada je “ADD PRODUCTION” dobila 200.000 dinara, kada je takođe druga lokalna televizija dobila šestostruko više para te iste godine.

Ako uporedite “ADD PRODUCTION” sa svim ostalim medijima za koja su se sredstva izdvajala videćete da je uvek dobila iste, a najčešće manje, to jest dosta manje, iznose u odnosu na druge medije. Strašno je ružno izvlačiti informacije iz konteksta i na bazi svojevoljne selekcije kreirati lažnu sliku namenjenu javnosti.

7.

Novinari poput Slaviše Milenkovića ovakvim lošim činjenjem ne obmanjuju nas iz Srpske napredne stranke već to svesno čine građanima.

Takođe on nikada ne iznosi relevantne činjenice sa konferencija Srpske napredne stranke, obzirom da rad i vidljiv pomak Kruševca ne odgovara neradu i javašluku Demokratske stranke, čiji je on simpatizer.

Pitamo koliko je on sredstava dobio iz budžeta Republike i Saveznog ragbi kluba, koliko je od toga usmerio u svoj džep, a koliko je ostao dužan igračima Ragbi tima iz Kruševca.

Pitamo ga takođe da li i jednu profesiju u svom životu može da obavlja časno i pošteno i da li se ikada susreo sa etikom kao predmetom?

I za kraj ove konferencije pitamo Slavišu koliko je novca dobio od srpskih tajkuna da piše negativno o Srpskoj naprednoj stranci i Bratislavu Gašiću?

 

Ovom prilikom novinarima se obratila i direktorka doma zdravlja u Kruševce primarijus, magistar Vesna Stević Gajić:

slika

Pružena mi je prilika da vam predstavim šta je urađeno u Domu zdravlja  Kruševac u proteklih 18 meseci.

Neposredno nakon podele Zdravstvenog centra susreli smo se sa brojnim problemima od kojih su najznačajniji:

  • nedovoljan broj radnika,
  • zastarela ili neispravna medicinska i nemedicinska oprema,
  • slabo održavani objekti,
  • dugovi prema radnicima, dobavljačima, gradskim servisima…

U relativno kratkom periodu uradili smo mnogo na poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga i uslova rada. U Dom zdravlja je iz različitih izvora uloženo oko 50 miliona dinara. Od tog iznosa 16 miliona su sredstva Doma zdravlja i RFZO-a, a oko 34 miliona čine donacije koje je ličnim angažovanjem i nesebičnim zalaganjem obezbedio g-din Bratislav Gašić.

Izdvojila bih najznačajnije:

  • najsavremeniji ultrazvučni aparat za potrebe Službe za zdravstvenu zaštitu žena vredan oko 6.000.000,00 dinara,
  • pet sanitetskih vozila za potrebe SHP vrednosti oko 14.000.000,00 dinara,
  • monitor za praćenje vitalnih funkcija pacijenta vrednosti oko 500.000,00 dinara,
  • stomatološku opremu vrednosti oko 2.000.000,00 dinara,
  • 2 autoklava vrednosti oko 1.000.000,00 dinara,
  • 4 aparata i 1 mikroskop za Službu laboratorijske dijagnostike ukupne vrednosti oko 10.000.000,00 dinara
  • Opremu za službu za zdravstvenu zaštitu dece ( EKG aparat, 4 pulsna oksimetra, 2 inhalatora, aparat za monitoring vitalnih funkcija kod dece…) vrednosti oko 500.000,00 dinara.

Takođe, ministar Gašić je dao lični doprinos u otvaranju ambulante u MZ Čitluk, a omogućio nam je i kontakt sa ministrom zdravlja.

U proteklom periodu dobijena je saglasnost Vlade za prijem u stalni radni odnos 22 radnika.

Pored ovih aktivnosti i dalje pokazuje interesovanje i želju da ova ustanova stalno unapređuje svoj rad i pruži što kvalitatnije usluge građanima.

O tome koliko je Srpska napredna stranka u odnosu na Demokratsku stranku u kratkom vremenskom periodu pomogla  Domu zdravlja Kruševac svedoče ove slike.

Istovremeno, želela bih da iskoristim priliku i demantujem natpise koji su se prethodnih dana pojavili u nekim medijima da u Domu zdravlja postoji nestašica sredstava za održavanje lične higijene radnika. Ova tvrdnja je potpuno neistinita jer su sve službe obezbeđene ovim sredstvima. Nadam se da ovo nije izrečeno sa namerom da se među korisnike naših usluga unese nesigurnost po pitanju kvaliteta rada u Domu zdravlja, a oni usmere na privatne zdravstvene ustanove.

VANREDNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – 09. JUL (VIDEO)

Na početku današnje konferencije, želim da se zahvalim DS- i, koja, i ako sa svega 4,5% podrške građana, pokazuje, ne samo da aktivno prati rad SNS-a, već i slavi tri godine naše vlasti na svojim konferencijama.

Takođe, drago nam je i da za našu vlast kažu da je neograničena.  To je zaista veliki dokaz da smo ipak različiti od njih, a koji su se od svog osnivanja do danas zaista pokazali i dokazali, da su veoma ograničeni.

Naravno da gospodi iz DS-a,  nije jasno kako to od Bratislava Gašića nismo dobili investiciona ulaganja u proizvodnju, kada im konferenciju vodi prof. dr. Fitnes…. Trebalo bi da znate da u proizvodnju – investiraju investitori, a ne ministri i stranke…. Jedino su možda funkcioneri iz vaše stranke to radili pa državnim parama investirali i podizali svoje proizvodnje, poput Zorana Živkovića.

Što se tiće preduzeća za koja sada navodno zdušno brinete…. Pa SNS je ta preduzeća zatekla na vešalima na koja ih je postavila upravo DS. Žao nam je što neka od njih možda neće biti spasena, ali za smrt pacijenta koji je ubijen, ne krivi se lekar već ubica, a vi ste ubice našeg privrednog sistema. I još pitate šta je bilo sa pronalaženjem krivaca za loše privatizacije ?

Vi to pitate!?

Budite srećni, ali još samo kratak vremenski period. Kada se ta lica budu procesuirala, koja su kriva, teško da će imati ko da ugasi svetlo u DS.

Tačno je da sa koridorom 10 se stalo. Ali stalo se, a to građani treba da znaju, zato što se Vlada koju je činila DS ugradila čak, 56 miliona evra u finansijsku vrednost projekta. Zamislite, od realnih 111 miliona evra koliko treba za realizaciju projekta, tražili su 167 miliona evra i oterali investitore!

U realizaciju tog projekta će se krenuti, ali ne lopovlukom. A kada smo kod lopovluka, pitajte u MUP-u koliko podnetih prijava ima za propale privatizacije privrede Grada Kruševca. I kada smo kod hapšenja, pa znamo svi ko je hapšen. Dr. Katančević, predsednik gradskog odbora DS-a u čijoj se kući nalazi kompletan nameštaj iz specijalne bolnice Ribarska Banja. Ne brinite, biće hapšenja i za one koji su prodavali firme Bugarima, i za one koji su prodali, uništili i doveli do stečaja HI Župa, i za prodaju Branka Perišića i fabrike ulja i kome ste prodali fabriku maziva. Da podsetimo građane Kruševca da je lično Srđan Milivojević poznatiji kao Primerak, dobijao šlepere pune brašna od pokojnog vlasnika Branka Perišića koje je delio u izbornoj kampanji a danas sindikat i radnici, istog tog Branka Perišića upravo duguju zahvalnost Bratislavu Gašiću za ostanak na tržištu i novu uspešnu privatizaciju. Što se tiče fabrike ulja, danas postoji više zainteresovanih investitora, za njenu privatizaciju, pa upravo na delu fabrike ulja Aleksandar Vučić i Bratislav Gašić pregovaraju za dolazak investotora koji će otvoriti više hiljada radnih mesta za građane Kruševca.

Nasledili smo 12,5 milijardi dinara duga u 14. Oktobru, koji je upropastila DS svojim lošim vođenjem i rasprodajom svih predstavništava i odmarališta ovog giganta u bivšoj Jugoslaviji. Danas takođe Bratislav Gašić i Aleksandar Vučić pregovaraju za uspešnu privatizaciju sa Tatrom iz Češke. Ponovo je pokrenuta namenska industrija. Naravno, zahvaljujući ministru odbrane Bratislavu Gašiću u fabrikama 14.Oktobar, Trajal i Prva Petoletka koju je, a ko drugi nego DS obezvredila i uništila. Da podsetimo građane Kruševca da je DS prodala i Trajal Bugarima bez ikakve provere investitora.

 

Bratislav Gašić je raskinuo tu prljavu privatizaciju i pomogao da to  preduzeće uspešno posluje…… Da ne nabrajamo više. Vama iz DS da zaključim odgovor, BIĆE HAPŠENjA!

DS je godinama održavala vlast zadužujući nas kreditima koje mi danas vraćamo ali i ivestiramo u reprezentativne sportske terene, u Radnički Univerzitet koji će biti rektorat kruševačkog Univerziteta kao i u putnu infrastrukturu. Koliko je ministara i ambasadora posetilo Kruševac u poslednje tri godine, DS nije videla ni na televiziji, jer nisu imali kod koga da dođu. Toliko su bili poštovani i cenjeni u vreme vršenja vlasti, a najgore je to što su građani Kruševca bili kolateralna šteta Žutog vršenja vlasti. Podsećamo, Kruševac su posetili:

– Premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić

– Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić

– Njegova svetost Patrijarh Srpski gospodin Irinej

– Šef Misije EU u Srbiji Majkl Devenport

– Ambasador Japana  u Srbiji, Njegova Ekselencija Masafumi Kuroki

– Ambasadorka Francuske u Republici Srbiji, Njena Ekselencija Kristin Moro

– Ambasador Srbije u Indiji, Njegova EkselencijaVladimir Marić

– Ambasador Ruske federacije, Njegova Ekselencija Aleksandar Čepurin

– Ambasador Belgije u Srbiji, Njegova Ekselencija Leo Daes

– Amabasador Savezne republike Nemačke, Njegova ekselencija Hajnc Vilhelm

 

– Turski ambassador, Njegova Ekselencija Mehmet Kemal Bozaj

– Ambasadorka Republike Kipar, Njena Ekselencija Nafsiku Krusti

– Zamenik ambasadora Meksika, Hoze Umberto Kastr Vilalobos

– Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović

– Ministar zdravlja Zlatibor Lončar

– Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić

– Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić

– Ministar pravde Nikola Selaković

Podsetimo samo da je Bratsilav Gašić jedini gradonačelnik Kruševca koji je svoju funkciju obavljao kao volonter, a njegova plata išla za burme mladih bračnih parova. Poklonio je crkvu Sv. Jovana Krstitelja na Bagdali i oplemenio arhitekturu našeg grada. Svesni smo i da je prethodnih godina bilo donacija ali su završavale u rukama DS. Dolaskom SNS na vlast, donacije se usmeravaju po prvi put, tamo gde su namenjene. Milionska je donacija koju je dobila samo kruševačka bolnica. Naravno da je postavljen istorijski eksponat voza, jer takođe dolaskom SNS i zahvaljujući Bratislavu Gašiću, železnica radi, i voz saobraća kroz Kruševac posle više od deset godina. E, tako će biti i tamo gde je postavljen eksponat aviona. To je simbolika jednog novog Kruševca, koji će tu biti izgrađen.

Upravo zbog opstrukcije koju vrši DS preko svojih plaćenika koje slobodno možemo nazvati izdajnicima svog naroda, koči se početak radova na lokaciji stari aerodrom, ali neće za dugo. Više investitora čeka na realizaciju tog projekta. SNS radi temeljno i planski za dobrobit naših građana. Mi smo grad koji nema beskućnike. Mi smo jedan od najčistijih gradova u Srbiji.

Treba pomenuti i sledeće infrastrukturne projekte: izgrađene niše autobuskih stajališta, Kumanovska ulica, rekonstrukcija raskrsnice ulice Kneza Miloša, Aerodromska i Bulevar Nikole Pašića, put u zaseoku Gajiću u Kaoniku, prilazna saobraćajnica za kupalište na Rasini, rekonstruisana Ivanovačka i Jastrebačka ulica, započeti radovi na rekonstrukciji ulice Dragića Vučetića, sanacija mosta u Bukovici, rekonstrukcija ulica: Moravske u Čitluku, Vojislava Petrovića, Ratomira Hercega, Kneza Miloša, Miličina, Jug Bogdanova, Bruski put sa četiri trake, i da ne nabrajamo dalje. Zatim, parterna uređenja trotoara, saobraćajnica Koševi – Čitluk, crpna stanica u Brajkovcu, izgradnja vodovodne mreže, toplovoda, gasovoda, popločavanje trgova u centru grada, rekonstrukcija Trga fontane, ozelenjavanje mnogobrojnih parkovskih površina, nabavka ograda za travnjake, uređenje platoa u Jasici, parka na Bagdali, izgradnja mnogobrojnih sportskih terena i dečijih igrališta, mogobrojnih škola i vrtića.

Vi gospodo iz DS živite u nekom paralelnom svetu, ako se paralelnim može nazvati svet u kome je neko navikao da živi od tuđe nesreće, pljačkanja, otimanja i laži. Zahvaljujući putujućem cirkusu Bojana Pajtona, prof. dr. Fitnesa, Primerku i njegovim primercima, danas se SNS bori, da vrati normalne uslove života građanima Srbije.