REDOVNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – 24. JUN (VIDEO)

Još jedna školska godina je priveda kraju, Go SNS  i Savet  za  prosvetu  SNS  bi napravio osvrt na predhodni period.

Savetodavno telo za prosvetu SNS  je do sada organizovao mnogobrojna  stručna predavanja, tribine, promocije knjiga, pripremu učenika za završni ispit iz matematike, srpskog jezika  i predmeta koji se polažu u okviru kombinovanog  testa.

Koristimo priliku da se javno zahvalimo svim nastavnicima koji su učestvovali u pripremi i organizaciji ovih skupova  kao i kolegama koji su pri Savetu za prosvetu SNS učestvovali na besplaatnoj pripremi učenika osnovnog i srednjeg obrazovanja, za završni ispit a sve radi pomoći i unapređenja znanja učenika.

Savet sarađuje i sa drugim Savetima kao i sa mnogim institucijama u gradu.

Rezultat  te saradnje je i koordinacija sa Centrom za stručno usavršavanje kao i drugim relevantnim institucijama u oblasti obrazovanja, vaspitanja i kulture.

Ova saradnja će se nastaviti i u narednom periodu jer su stručna usavršavanja nastavnika neophodna za unapređivanje nastavnog procesa.

Posle kraćeg perioda Savet za prosvetu je obnovio  svoj rad sa novim rukovodstvom. Zbog velikog broja članova SNS –e koji su želeli da se uključe u rad  Savet  za prosvetu , podeljen je na nekoliko odbora  a to su:

  • Odbor za predškolsko vaspotanje i obrazovanje
  • Odbor za osnovnu školu
  • Odbor za srednju školu
  • Odbor za visoko obrazovanje
  • Odbor za naučni podmladak
  • Odbor za lica sa posebnim potrebama

Zbog velikog broja članova  Odbora za osnovnu školu , Odbor je transformisan na nekoliko pod- odbora koji obuhvataju prirodne nauke, društvene nauke, umetnosti, jezike i informatiku i fizičku kulturu, a sve iz razloga boljeg, kvalitetnijeg i kontinuiranog rada u koji će biti uključeni svi članovi Odbora ,a žele da daju svoj lični  doprinos.

Kao što znamo završni ispit je rađen prošle nedelje pa bi i tim povodom u ime Saveta iznela kraći osvrt na postignute rezultate.

Rasinski okrug obuhvata 38 osnovnih škola. Prosečne ocene  po predmetima na nivou Okruga su:

  • Srpski jezik – 11,66
  • Matematika – 9.34
  • Kombinovani test -11,75

Prvih pet škola koje su najbolje uradile završni ispit su:

  • Heroj Mirko Tomić – Donji Krčin (23 učenika )
  • Jovan Popović – Kruševac (97 učenika )
  • Nada Popović – Kruševac (152 učenika )
  • Rade Dodić – Milutovac (120 učenika )
  • Vuk Karadžić – Blaževo – (12 učenika )

Škola koja je najbolje uradila srpski jezik je OŠ „ Vuk Karadžić“ – Kruševac

Škola koja je najbolje uradila  matematiku je OŠ „ Nada Popović „ – Kruševac

Škola koja je najbolje uradila kombinovani test je OŠ „ Heroj Mirko Tomić „ – Donji Krčin

Obzirom na činjenicu da je republički prosek bolju za oko 2,2 procenata nego predhodne godine možemo biti zadovoljni rezultatima onih škola koje se uklapaju u ovaj prosek.

Nažalost i dalje postoje škole koje su dugi niz godina na začelju i nikako da dostignu prosek  Okruga.

Ovom prilikom nećemo im pominjati imena jer su oni već pronašli svoje mesto na listi od 38 škola, ali ne možemo a da im ne uputimo savet u smislu iznalaženja drugih , boljih , novih metoda, oblika i načina rada  a sve u cilju postizanja boljih rezultata u budućem periodu.

Na kraju  Savet za prosvetu  svim  učenicima  koji su polagali završni ispit želi da upišu željena zanimanja, a maturantima koji polažu prijemne ispite na fakultetima da upišu željene fakultete jer će jedino učeći a kasnije i radeći  ono što vole i žele moći da izvuku iz sebe ono najbolje  i najkvalitetnije .

Još jedna informacija a to je da je Odbornička grupa Srpske napredne stranke Kruševac predložila da, pojedine kruševačke ulice i trgovi dobiju nazive po velikanima glumišta:

  1. Miodrag Petrović Čkalja
  2. Vlastimir Đuza Stojiljković
  3. Radmila Savićević i
  4. Taško Načić.

Saopštenje OO SNS Kruševac

Odbornička grupa Srpske napredne stranke Kruševac, donela je odluku da podnese inicijativu Skupštini grada Kruševca, povodom velikog broja zahteva građana, da se u što kraćem roku pripremi predlog za određivanje naziva ulica i trgova po imenima poznatih kruševačkih glumaca i to:

 

Miodraga Petrovića Čkalje,

Radmile Savićević,

Vlastimira Đuze Stojiljkovića i

Taška Načića.

 

Srpska napredna stranka smatra da oni koji su zadužili grad trebaju biti uvaženi i daje apsolutnu podršku ovakvom vidu zahvalnosti.

 

 

 

Saopštenje Gradskog odbora SNS

Opštinski odbor SNS Kruševac povodom snimka, koji se pojavio na društvenim mrežama, a u kome su iznete laži na račun Bratislava Gašića da je navodno učestvovao u nekakvim pregovorima, ili da je navodno nekoga ovlastio da pregovara u njegovo ime, saopštava da najnoviji sramni napad na potpredsednika Glavnog odbora SNS, Bratislava Gašića, najbolje dokazuje na šta su sve spremni, i kakvim se metodama služe, oni koji se čak ni ne nalaze na političkoj mapi Kruševca.

Građani su dali nedvosmislenu podršku Srpskoj naprednoj stranci, koja na odgovoran, pošten i domaćinski način vodi Kruševac, između ostalog, i zato što predstavljamo snažan otpor upravo ovakvim pojedincima i organizacijama koji jedino što mogu da ponude građanima jesu lopovluci, prevare, laži i podmetanja.

Saopštenje povodom pokušaja obaranja sajta

Dana 18.06.2015. dogodio se pokušaj obaranja sajta Srpske napredne stranke u Kruševcu od strane grupe „hakera“ koji se nazivaju „Kosova Warriors Group“.

Brzom intervencijom sajt je vraćen u normalan rad, i ako i dalje odoleva napadima pomenute grupe.

Podsećamo da je sajt informativnog karaktera i služi za promociju rada stranke, te da kao takav nikada nikoga nije ugrozio.